Tekstil Sanayini kapağımıza taşıdığımız Ağustos sayımız ile karşınızdayız Ülkemiz ekonomisi için kilit sektörlerin başında gelen tekstil ve hazır giyim sektörleri, ihracat ve kalkınmada önemli bir rol oynuyor. En fazla katma değer üreten sektörlerden biri olarak öne çıkan sektörün, emek yoğun yapısı dolayısıyla da istihdama olan katkısı yadsınamaz.

Sektörde depo yatırımları, yaşanan rekabetin yanı sıra fiyat baskısı, tercihlerin sezonlara göre değişkenlik göstermesi gibi faktörlerle birlikte önem kazanıyor.

Peki tekstil depolarında hangi parametreler öne çıkıyor, ürünlerin depolanma koşullarında dikkat edilmesi gereken kriterler neler? Bu ve daha fazla sorunun cevaplarını bulabileceğiniz Ağustos sayımızda, sunulan yenilikçi ürün ve çözümleri, güncel trendleri ve gerçekleştirilen son yatırımları mercek altına aldık.
Sektör profesyonelleri ve çözüm sağlayan firmalarla yaptığımız röportajları yine ilgiyle okuyacağınızı düşünüyoruz.

Colin’s Lojistik Merkezi Depo Grup Müdürü Hasan Uçkun ve firmanın Antrepo Müdürü Refik Karabacak’ı ziyaret ederek iki faz şeklinde gerçekleştirdikleri sorter ve konveyör yatırımlarıyla ilgili konuştuk. Karabacak yatırımla birlikte, özellikle hız ve alan klasmanında artış yakaladıklarını ifade etti. 

“Ürün ve Sistemler” sayfalarımızda bu ayki dosya konularımız; Pick to Light/Put to Light & Voice, Ölçüm ve Tartım Sistemleri ve Sorter. 

Gelecek ay görüşmek üzere, iyi okumalar…