Demir ve çelik, neredeyse akla gelebilecek her sektör için hammadde niteliğinde ürünleri olan dev bir endüstrinin adı. Türkiye’nin ihracatında da önemli pay sahibi marka kuruluşlara sahip olan sektör, inşaattaki daralma ve uluslararası pazarlardaki korumacı tedbirler, Türk çeliğine yönelik soruşturmalar ve Çin’in çelik ihracatında artış beklentisiyle sıkıntılı günler yaşıyor. Bu gerçeklere rağmen, ABD’nin son dönemde uyguladığı vergi oranlarını aşağı çekmesinin yanısıra, Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK)’ın British Steel’i satın almak için İngiliz çelik şirketiyle ön anlaşmaya varması, sektör oyuncularının kıpırdamasına yetti bile. 

Bu ay kapak konumuz olan demir – çelik sektöründe, kapasite artırımı hedefiyle makina yatırımı gerçekleştiren Uyarlar A.Ş’yi konuk ettik. Sıcak haddehane tesislerinde yuvarlak, kare, lama ve altı köşe üretimi yapan marka, fabrikasında devreye aldığı günlük kapasitesi 20 ton olan kangal makinası ile soğuk çekme üretimlerini önemli ölçüde artırdı. Detaylara röportajımızda ulaşabilirsiniz. 

• • •,

Gelelim makina sektörünün bu ayki gündemine.. Makine İmalat Sanayii Dernekleri Federasyonu MAKFED’in düzenlediği “Makine Zirvesi” etkinliğinde basın sponsoru ST Endüstri Radyo’nun canlı yayın konuğu olan MAKFED, MİB, ENOSAD, PAGDER, POMSAD, ROBODER, SAHA, SAMİB dernekleri ile Schnedier Electric, Pilz Türkiye ve Halıcı Elektronik  firmalarının değerli isimleriyle yapılmış röportajlara ST ÖZEL çalışması altında yer vermeye devam ediyoruz.   

Hepsi ve daha fazlası dergimizde sizleri bekliyor.