Festo’nun makinaları harekete geçiren; eksenler, servo ürünler, valfler, valf adaları, kontrol üniteleri, tutucular, bağlantı elemanları gibi tek tek ürünlerin yanı sıra aynı zamanda montajlı robotik handling sistemleri de sağladığını aktaran Festo Türkiye Pazarlama Müdürü Burak Hasçelik, “Bu sayede makina ve sistem üreticileri kendi asıl işlerinde yoğunlaşıyor. Biz cirosunun yaklaşık yüzde 8’ini Ar-Ge çalışmalarına ayıran bir firmayız. Dolayısıyla endüstrideki pek çok ilkleri biz hayata geçiriyoruz. İnsanlarla birlikte güvenli bir şekilde çalışabilen robot kol BionicCobot artık çalışma partneri insan ile işbirliği halinde çalışarak onun ağır iş yükünü hafifletiyor. Bionic Learning Network platformu çerçevesinde yeni hareket ve tutuş konseptleri sunan projeleri hayata geçiriyor. Dünyanın çeşitli ülkelerinde yer alan üretim fabrikalarımızda Festo’nun robotik handling sistemleri, Festo ürünlerini, insanlarla birlikte eşgüdümlü şekilde üretiyor. Almanya’da bulunan Scharnhausen Teknoloji tesisimiz, geleceğin otomasyon teknolojisinde ön saflarda yer alıyor. Burası, Festo’nun valfler, valf adaları ve elektronik devre üretiminde önde gelen tesisidir. Fabrika, verimli ve enerji tasarruflu prosesleri, yüksek kaliteli ürünleri, öne çıkan müşteri odaklılığı perspektifini ve aynı zamanda sürdürülebilir doğaya saygılı yeşil üretimi karakterize ediyor” dedi.

ESNEKLİKLE HIZIN NASIL BİRLEŞEBİLECEĞİNİN KANITI

Festo Scharnhausen Teknoloji Tesisi’nin, esneklikle hızın nasıl birleşebileceğinin kanıtı olduğunu söyleyen Hasçelik, “Endüstri 4.0’ın mümkün olduğu ölçüde uygulandığı tesiste manuel üretim ve modüler montaj hatları arasındaki sinerji sayesinde 1040 çeşit ürün üretmek mümkün. Endüstri 4.0’ın çoğu fonksiyonu, halihazırda teknoloji tesisinde gerçekleştirilmiş bulunuyor. Çalışanlar, her gün, esnek bir robotla doğrudan ve tamamen güvenli bir etkileşim içinde çalışıyor” dedi. 

YENİ BİYONİK KONSEPT PROJELERİMİZİ ANLATACAĞIZ

Robot Yatırımları Zirvesi’nde odaklanacakları konuların iki yönlü olduğunu söyleyen Hasçelik, “Bunların ilki endüstriyel otomasyon, makina ve sistem üreticilerine yönelik olarak endüstri 4.0 perspektifi ile geliştirilen yeni ürünlerinin tanıtımı olacak. İkincisi ise lineer taşıma sistemleri, gripper ve vakum çözümlerimizin yanı sıra özellikle elektrikli eksenlerde güvenlik temalarını işleyen ürünlerimizin sergilenmesi. Festo başta otomotiv, ambalaj, makina imalatı, tekstil sektörleri olmak üzere bütün makine otomasyon firmalarına hitap ediyor. Yeni biyonik konsept projelerimiz BionicCobot, BionicSoftHand, BionicSoftArm ve BionicFinWave konularında ziyaretçilerimize bilgi vereceğiz. Robotlar için tutucu konseptlerimizi anlatacağız” dedi.