Intecro Robotics CEO’u Ali Şen, “Dijital Çağın Demir Bileği!” olarak adlandırdıkları, yüzde 78 yerlilik oranıyla geliştirdikleri ilk endüstriyel robotu MetalG’yi duyurdu.

Yeni yerli robotlarının İstanbul’da bir hayal projesi olarak başladığını ve 10 yıllık mücadele, emek ve inancın bir ürünü olarak Ankara’da vücut bulduğunun altını çizen Şen, MetalG’nin geliştirilmesinde son aşamaya geldiklerinin müjdesini verdi.

Yüzde 90 olarak ticarileştirme seviyesine ulaşan yeni yerli robotlarını, farklı ortaklıklardan oluşan apayrı bir şirketin temsil edeceği bilgisini paylaştı.

“GELECEK İÇİN YÜKSEK SESLE BENDE VARIM”

Şen, yerlilik oranının yüzde 78, milli kritiklik düzeyinin yüzde 72, teknolojik olgunluk seviyesinin TRL9 olan yeni robotlarına ilişkin paylaşımında şunları kaydetti:

“Gelecek için yüksek sesle bende varım diyen bir “DEMİR BİLEĞİMİZ” var artık! Türkiye'nin gerçek anlamdaki ilk YERLİ Endüstriyel Robotu kendini gösterdi! İstanbul'da başlayan hayal projesi,10 yıllık mücadele ve inancın ardından Ankara'da vucut buldu. Artık finale çok yakın: MetalG!”

YENİ ROBOTTA YERLİ İMKANLARLA NELER GELİŞTİRİLDİ?

Şen, robotun yerli imkanlarla geliştirilen unsurlarını şöyle sıraladı: 64 Eksen Robot Kontrolör, Veri Toplama Teknolojisi (EtherCAT), Gömülü ve Arayüz Yazılımlarının Tamamı, 6 Mafsallı Robot Gövde, Hassas Dişliler, Proses Arayüzleri, Servo Unsurların Bir Kısmı.

Şen, konuyla ilgili yeni tanıtım filminin ise 29 Ekim’de Cumhuriyet Bayramı'nda sosyal medya hesaplarından paylaşacaklarını ekledi.

İşte MetalG'nin ilk tanıtım videosu: