IRB 760 endüstriyel robot yelpazesini genişleten ABB, yeni IRB 760PT modelini tanıttı. Diğer robot bazlı olan pres otomasyon çözümlerine kıyasla yüzde 25 daha hızlı çevrim süreleri sunan model, otomotiv sanayindeki pres otomasyon uygulamalarını hedefliyor.

SERBESTÇE HAREKET OLANAĞI TANIYOR, HIZLA UYARLANABİLİYOR

Robotlar ve pres arasındaki olası müdahale riskini önlemeye destek için modelin, robotun dördüncü eksenindeki müdahaleyi azaltan tekrardan kontrol edilmiş bir tasarımı bulunuyor. Böylece robotların genel çalışma alanı ve robotun hareket özgürlüğünden taviz vermeden, pres kenetleri gibi ekipmanlarla çarpışmadan serbestçe hareket etmesine imkan veriyor.

Özel pres besleme makinalarının farklı amaçlarla kullanılmasına ilişkin süre, maliyet ve duruşları azaltan yeni model, 450 kg'a kadar yükleri taşıyabiliyor.

Takımları otomatik olarak değiştirebilme özelliğiyle, mühendislik gerektirmeden yeni ürünleri işlemek için hızla uyarlanabiliyor ve yeniden programlanabiliyor. 

DAKİKADA 16 PARÇA ÜRETEBİLİYOR

IRB 760PT, IRB 760FX ve IRB 760 Twin Robot Xbar'ın temel bileşenidir. 

Büyük ve orta boy paneller ve parça yeniden yönlendirme, eğme ve parça ayırma gibi özel işlemlerle pres otomasyon uygulamalarının gereksinimi olan yüksek esnekliğe sahip IRB 760FX, IRB 760PT ve bir Lineer 7. eksen kombinasyonunun bir sonucudur.

IRB 760 Twin Robot Xbar'ı (TRX) oluşturmak için iki IRB 760PT robotu 10 eksende birlikte çalışacak şekilde birleştirilebilir.

Pres modifikasyonuna ihtiyaç olmadan uzun presler arası mesafe ile presleri yüklemek ve boşaltmak adına piyasadaki en hızlı robot bazlı çözüm olan TRX, dakikada 16 parçaya kadar üretim çıktı hızıyla  yüksek hızlı pres otomasyon uygulamalarına uygun. 

PRES OTOMASYON YATIRIMI MALİYETİNDEN TASARRUF SAĞLIYOR

IRB 760PT, lineer bir yedinci eksen veya Twin Xbar sistemi ile birleştirildiğinde, ardışık presleme işlemleri arasında parçaları yeniden yönlendirme ihtiyacını ortadan kaldıran 3,18 metrelik bir erişim mesafesine sahiptir.

Kullanıcıların, mevcut alanı optimize etmelerine ve özel pres otomasyonuna yatırım yapma maliyetlerinden tasarruf etmelerine destek veriyor.

Yeni model ile ilgili değerlendirmelerde bulunan ABB Robotik Ürün Yönetimi Başkanı Antti Matinlauri, pres otomasyon portföylerini bugüne kadarki en hızlı pres besleme robotuyla güçlendirdiklerini, yeni robotun pres besleme uygulamalarındaki kalıp etkileşimlerinde optimize edilmiş hız sunmasının yanı sıra hızla uygulanabilen ve gelecekte değişen gereksinimlere cevap verebilmek adına kolaylıkla  tasarlanabilen esnek ve güvenilir bir çözüm de olduğunu ifade etti.