Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Robotik ve Otomasyon Kulübü tarafından organize edilen Yıldız Robocon yarışması 23-24 Mart 2019 tarihlerinde Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Bu yıl altıncısı düzenlenecek yarışmada, Yıldız Savaşları, Çizgi İzleyen, Mini Sumo, Robocross, Labirent Çözen, Görevimiz Tehlike ve Serbest Kategori gibi kategoriler bulunuyor.

Yediden yetmişe bütün robotseverlerin başvuru yapabileceği yarışmaya, bireysel ya da grup halinde katılım sağlanabilecek.

WIN EURASIA İLE ADINI DUYURDU

Ortaöğrenim ve yükseköğrenimde eğitim gören öğrenciler ile endüstriyel firma yetkilerini ve akademisyenleri buluşturan organizasyon, Türkiye’de robotik biliminin geldiği noktayı görmeyi ve ileriye taşımayı, öğrencilerin robotik bilimine olan alakalarını artırmayı ve YTÜ’nün Türkiye’de ve dünya standartlarındaki değerini korumayı ve yükseltmeyi amaçlıyor. 

İlk kez 2014 yılında Yıldız Savaşları ismiyle düzenlenen yarışma, 2015 yılında WIN EURASIA Metalworking ve WIN EURASIA Automation fuarlarında tanıtımının yapılmasının ardından sektörde ilgili çekmeyi başardı ve bilinirliği arttı.

Yarışmaya, Yıldız Robocon’un internet sitesi üzerinden başvurulabiliyor.