LINAK Türkiye Genel Müdürü Erinç Çiçek, lineer aktüatör teknolojileri ile yerli AGV üreticilerinin, özellikle yurt dışı pazarlarda, rekabetçi ürünler ile Türkiye’yi ve sektörü temsil etmesine destek olmayı hedeflediklerini ifade ediyor.

Danimarka merkezli firmanın Genel Müdürü Çiçek, sorularımızı yanıtladı.

Robotlu üretim vizyonuna ürünleriniz/çözümleriniz nasıl hizmet ediyor? Bu anlamda şirket vizyonunuzu ve yapılanmanızı öğrenebilir miyiz?

Robotlu üretimin özellikle AGV (Otomatik Yönlendirmeli Araçlar) alanında lineer aktüatör ve kontrol üniteleri ile müşterilerimize çözümler sunuyoruz. Sunduğumuz bu kompakt ve aynı zamanda durum izlemeye olanak tanıyan çözümler, genel olarak forklift, “goods to person” mobil robot, tugger train ve mobil yük robotları uygulamalarında kullanılmaktadır. LINAK, Danimarka merkezli bir üretici olup dünyanın 5 farklı ülkesinde aktüatör üretimi yapan bir firmadır. LINAK Türkiye ise bu firmanın sahibi olduğu yerel şubesi olup, müşteri ihtiyacına uygun lineer aktüatörlerin uzman mühendislerimiz ile belirlenmesini sağlamaktadır. LINAK Türkiye, müşteri ihtiyaçlarına uygun olarak seçilen bu ürünlerin, Danimarka merkezimizde üretimini ve lojistik organizasyonunu her zaman müşterilerini odağında tutarak yapmaktadır.

Ürün ve çözümleriniz hakkında bilgi verebilir misiniz? Mobil robotlar için sunduğunuz aktüatör ürün ve çözümlerinizden bahsedebilir misiniz?

LINAK olarak lineer aktüatör ve bu aktüatörlerin kontrol sistemleri üzerine çözümlerimiz bulunmaktadır. Sektörde ihtiyaç duyulan Modbus, Canbus, Canopen ve IO-Link gibi kontrol ve haberleşme sistemlerini aktüatörlerimizde sunabiliyoruz. 

Aktüatörlerimiz, müşteri ihtiyaçlarına göre özel olarak konfigüre edilerek üretilmektedir. Kompakt yapıda bulunan aktüatörler, 20 mm – 1000 mm arası strok, 200 N ile 15000 N arası itme ve çekme kuvveti aralıklarında birçok ek opsiyon ile müşterilerimizin uygulamalarına özel çözümler sunabilmekteyiz. Her zaman müşterilerinin ve faaliyet gösterdikleri sektörün ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak ürün geliştiren LINAK, mobil robotların batarya sistemlerine uygun 48 V DC ile çalışabilen aktüatör çözümleri de sunmaktadır. 

Gelecek hedef ve beklentileriniz nelerdir? Bilgilendirmenizi rica ederiz.

Aktüatör teknolojisinin mucidi ve dünyadaki öncüsü olarak, onlarca sektörde yüzlerce farklı uygulamada edindiğimiz tecrübemizi yer aldığımız projelerde kullanarak, üreticilerimizin daha verimli ve rekabetçi ürünler üretmeleri için çözüm ortağı olmayı bekliyoruz. LINAK’ın elektrikli aktüatörleri, AGV pazarında bugün akıllı ve güvenilir kaldırma çözümleri olarak öne çıkmaktadır. Müşterilerimize kattığımız katma değer, pazara olan hakimiyetimiz ve sunduğumuz kolaylıklarla birlikte yarın da müşterilerimizin ihtiyaçlarına uygun ve ideal aktüatör çözümleri sunan bir iş ortağı olmayı sürdürmeyi hedefliyoruz. 

SÜRDÜRÜLEBİLİR EVLERDE YENİ DÖNEM ROBOTİK MİKRO EVREN SÜRDÜRÜLEBİLİR EVLERDE YENİ DÖNEM ROBOTİK MİKRO EVREN