FAULHABER tarafından geliştirilen yeni AM3248 step motoru, hızı ve torku ile performans ve boyut açısından çıtayı yükseltiyor, robot endüstrisinde çeşitli uygulamalarda kullanılıyor.

5 KAT HIZINA ULAŞABİLİYOR

10.000 rpm'e kadar çıkabilen motor, benzer step motorların beş katı hızına ulaşabiliyor. 100:1'lik redüksiyon oranı ile birlikte de 5 Nm'lik tork sağlıyor.

Motor, bu değerleri yalnızca 32 mm'lik çapıyla başarıyor. Bu da onu havacılık, laboratuvar otomasyonu, büyük optik sistemler, yarı iletken endüstrisi, robotik ve 3D baskı gibi alanlarda çok çeşitli uygulamalar için ideal kılıyor.

YÜKSEK HIZ, DÜŞÜK ATALET SAĞLIYOR

Çok kutuplu, iki fazlı AM3248 step motor, devir başına 48 adım gerçekleştiriyor ve 85mNm'lik çok yüksek bir tutunma torku sunuyor. Motor, ilk adımdan itibaren yüksek hızla çalışmaya başlayıp düşük ataleti sayesinde çok hızlı ivmelenme ve yön değiştirme gerektiren uygulamalarda kullanılabiliyor.

Yeni geliştirilen büyük bilyalı rulmanlar, bu motor tipinin halihazırda uzun olan hizmet ömrünü daha da uzatmaya olanak tanıyor. Boyutlarına göre sınıfında kıyaslandığında, 32 GPT dişli kutusu ile birlikte elde ettiği performans değerleriyle piyasada öne çıkıyor. Motor ayrıca, IE3 manyetik enkoder ile kullanılabiliyor.

ZORLU UYGULAMALAR İÇİN İDEAL ÇÖZÜM

Sahip olduğu özellikler ve opsiyonlar, söz konusu motoru çeşitli zorlu uygulamalar için ideal kılıyor. Bunların arasında uyduların güneş panellerinin hizalanması da yer alıyor. Motorlar, panellerin her zaman doğrudan güneşe bakacağı şekilde platformu hareket ettiriyor. Motorlar, uzun yıllar boyunca hassas ve güvenilir bir şekilde çalışmakla kalmayıp, aynı zamanda uzaydaki olağanüstü sıcaklık değerlerine de dayanım sağlayabiliyor.

NİLUS MÜHENDİSLİK’TEN OTOMOTİV DEVİNE HEMMİNG PROSESİ NİLUS MÜHENDİSLİK’TEN OTOMOTİV DEVİNE HEMMİNG PROSESİ

Yarı iletken endüstrisinde ise plakaları makinalarda çok sınırlı kurulum koşullarında konumlandırırken, çok yüksek dinamik ve hız gerekiyor. Yüksek düzeyde hassasiyet ve güvenilirliğin gerektiği başka bir uygulamaya da bu alan örnek verilebilir.

"KÜÇÜK ÜRETİM ÇALIŞMALARINA UYARLAYABİLİYORUZ"

FAULHABER PRECISTEP'ten Thomas Würgler, "Yeni AM3248 modelimiz tüm gereksinimleri karşılamanın yanında bu tür yüksek performanslı uygulamalar için de en ideal çözüm. Küçük üretim çalışmalarında bile ürünü ilgili uygulama gereksinimlerine uyarlayabiliyoruz. Tek bir kaynaktan sağladığımız teknik tavsiye ve destek ile birlikte eksiksiz bir tahrik paketi sunuyoruz." dedi.

Step motorlarda uzmanlaşan birim, saat üretimi ile tanınan İsviçre'nin La Chaux-de-Fonds şehrinde bulunuyor.