Farklı bir çok avantaj ile piyasaya sunulan düşük profilli, kılavuz sürgülü elektrikli aktüatör LEM Serisi, yeni tasarlanmış bir kayış ve rulman sayesinde bakım ve üretim maliyetlerini düşürerek verimliliği arttırıyor. Ofset bir yapı sayesinde kayışın takılması kolaylaşıyor ve ayrılabilir tahrik ünitesi ile de kılavuz arasındaki bağlantı geliştirilmiş durumdadır.

LEM SERİSİ

LEM Serisi, kompakt bir tasarım. Düşük bir ağırlık merkezine sahip olmasının nedeni ise alçak tabla yüksekliğinden dolayı. Dar alanlar için ideallik göstermekte olup bu verimli tasarım büyük iş parçalarını taşırken bile motorla olan etkileşimleri önlemektedir.

E-MY2 Serisi ile uyumlu montaj boyutlarına sahiptir. Dört kılavuz tipi olan iki farklı boyutta mevcuttur ve motorun dört montaj seçeneği bulunmaktadır. Yeni LEM SERİSİ, SMC'nin adım veri girişi tipi, LECP6 ve programsız LECP1 gibi sürücü serileriyle de uyumludur. Fieldbus protokollerini bir Gateway ünitesi ile ve bir programlamasız sürücü olan yeni LECP2'yi kullanma seçeneği de mevcuttur.

LEM Serisi, iş parçalarının hassas konumlandırılması, yerleşimi ve birleştirilmesi, iş parçalarının yüklenmesi ve boşaltılması gereken transfer uygulamalarıyla ilgili genel endüstriyel makineler için ideal olarak tasarlanmıştır. Forbes dergisi farkı ile yenilikçi olarak üçüncü yıl, üst üste üçüncü kez oylanan SMC, tüm otomasyon endüstrilerini kapsayan farklı bir müşteri tabanına sahip bulunmaktadır.

1959 yılında Japonya’da kurulan SMC Corparation, halihazırda 82 ülkede faaliyet göstermektedir. 29 ülkede üretim yapan, Tokyo borsasında işlem gören, 19.000’in üzerinde çalışanı, 1450 Ar&Ge mühendisi ve 4 ülkede Ar&Ge merkezleri, başta pnömatik olmak üzere endüstriyel otomasyon alanında 12.000 Temel, 700.000 ürün çeşidi sunan, 2016 mali yılında 4,5 milyar US$ ciroya ulaşmış, sahip olduğu %35’lük pazar payı ile Pnömatikte Dünya Lideri bir firma olma özelliğine sahiptir.

2010 yılında, gelişmekte olan Türkiye pazarına, SMC Turkey Otomasyon A.Ş. %100 Japon sermayesi ile SMC Corporation firmasının Türkiye iştiraki olarak kurulmuştur. SMC Türkiye, olarak İstanbul Merkez ofis, imalat alanı ve depo dışında ayrıca dört şehirde bulunan ofisleri ve 10 farklı şehirdeki bayileri ile Türk sanayisine hizmet etmektedir.