İnci GS Yuasa Manisa’da 120 milyon TL yatırımla devreye aldığı yeni fabrikasının açılışını yaptı. Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde (MOSB) 12 Nisan’da düzenlenen açılış törenine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

ÜRETİM KAPASİTESİNİ 7 MİLYONA ÇIKARDI

Yeni fabrikasını devreye almasıyla, yıllık 5 milyon olan akü üretim kapasitesini 7 milyona çıkaran firma, böylece Türkiye’nin en yüksek akü üretim kapasitesine ulaşmış oldu.

Tam kapasiteyle çalışmaya başladığında tesisin bölge istihdamına katkısının yüzde 25 olması bekleniyor.

250 MİLYON TL'LİK HEDEFİNE ULAŞTI

Temelleri 2017 yılının Eylül ayında atılan yeni fabrika, 18 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 98 bin metrekarelik bir alan üzerine kuruldu.

Endüstriyel robotların da yer aldığı güncel teknolojiye sahip tesiste, start-stop araç aküleri ile otomotiv ana sanayi tedarikçileri için yüksek kalite standartlarında yeni nesil aküler üretiliyor. 

Firma, bu yatırım ile birlikte ayrıca ortaklığının ilk 5 yılı için belirlediği 250 milyon TL’lik yatırım tutarına dördüncü yılında ulaşmayı başardı.

“ENDÜSTRİ 4.0 ALTYAPISI İLE DESTEKLENİYOR”

İnci Holding ve Japon GS Yuasa ortaklığında kurulan İnci GS Yuasa’nın İcra Kurulu Direktörü Cihan Elbirlik, fabrikanın, Endüstri 4.0 altyapısı ile desteklendiğini belirterek, ürettikleri akülerin yüzde 60’ını dünyanın 80 ülkesine ihraç ettiklerinin altını çizdi.

Türkiye ve Japonya’dan iki köklü firmanın ortaklığının dördüncü yılını tamamladığını anımsatan İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Neşe Gök, hayata geçirilen yeni fabrikanın iki ülke arasındaki sürdürülebilir iş birliğinin bir ispatı olduğunu ifade etti. 

GS Yuasa Başkanı Osamu Murao ise, bu yeni yatırımı dünyanın hizmetine sunmaktan dolayı gururlu olduklarını ve Türk ortakları İnci Holding ile beraber 4 yıldır yakın iş birliği içerisinde ortak bir sinerjiyle çalıştıklarını kaydetti.