CEM KARATAY -  Yaskawa Robotik Bölümü Mühendislik Grup Lideri Selim Çağatay, hızlı kurulum ve kolay kullanım imkanı veren yeni işbirlikçi (kolaboratif) kaynak sistemi “Weld4Me”yi anlattı. 

İnsanla çalışmaya uygun (kolaboratif) olan “Weld4Me” robot istasyonu, hava soğutmalı kaynak ekipmanları ile yapılan manuel MIG/MAG kaynak işlemleri için, yeni bir seçenek ve tamamlayıcı olarak ihtiyaç duyulan bütün avantajları sunar.

Doğrudan öğretme ve kaynak işlemleri için özelleştirilmiş kaynak sihirbazı yazılımı sayesinde, çalıştırmayı/işletmeyi ve programlamayı öğrenmek kolaylaşır.

Çok az yer kaplar ve bir el transpaleti ile kolayca taşınabilir. Robotik kaynağın tekrarlanabilir kalitesini üretim proseslerinize getirir.

Yeni kolaboratif kaynak sisteminin diğer avantajlarını ise şu şekilde sıralayabiliriz:
•    Az yer kaplaması ile yerden tasarruf sağlanır ve yüksek IP67 koruma sınıfı sayesinde entegrasyonu kolaydır.
•    Kurulumu ve işletmesi kolaydır.
•    Yerinin değiştirilmesi/taşınması ve tekrar çalışır hale getirilmesi kolaydır.
•    Kaynak sihirbazı ile programlanması kolaydır.

İNSANLA ÇALIŞMAYA UYGUN YENİ HC10DT

MOTOMAN HC10DT IP67 insanla çalışmaya uygun (kolaboratif), 10 kg’a kadar taşıma kapasitesine sahip, 6 eksenli bir robottur. EN 60529-IP67 standardına uygun olarak, zorlu ortamlarda çalışmak üzere toz ve suya karşı korumalıdır.

Operatör güvenliği, operatör ile temas halinde robotu durduran “Güç ve Kuvvet Limitleme Teknolojisi” (Power and Force Limiting Technology) ile sağlanır.

Robot kolu geometrisi, parmak sıkışmalarını engelleyecek şekilde tasarlanmıştır ve dahili kablolama seçenekleri (Hava (-B10) veya Ethernet (-B12)) sunar.

MOTOMAN HC10DT IP67 robot, risk değerlendirmesine bağlı olarak güvenlik çiti gibi ek koruma önlemleri olmadan çalışabilir.