Pi Robotik Otomasyon Genel Müdürü Mehmet Ekin, ileri yapay görme teknikleri ile geliştirip pazara sundukları yeni barkod okuma çözümleri “Pİ Coder Multicam”i ve avantajlarını anlattı.

"EN ZOR KOŞULLARDA BİLE 7/24 ÇALIŞIYOR"

Pi Robotik olarak, en ileri yapay görme teknikleri ile geliştirdiğimiz, en zor endüstriyel koşullarda bile 7/24 sorunsuz çalışacak, 1 ve 2 boyutlu barkod okuyucu çözümümüzü pazara sunuyoruz.

Çok Yüksek Çözünürlüklü Kameralar: Piyasadaki kamera bazlı tarayıcılar genelde 1 MPixel civarı sensör kullanırken, PI.CODER 5 MPixel ve üzeri, yüksek quantum efficiency, global shutter USB3.1 ve GigE kameralar ile çalışır. Alınan görüntü kalitesi çok daha iyi, çok daha keskindir. Saniyede 65 FPS gibi çok yüksek hızda görüntü alır. Böylece en yüksek hızda hareket bile sorun olmaz.

Çok Daha Geniş Görüş Alanı: Mevcut tarayıcılar dar bir alana bakarken, PI.CODER 80cm x 120 cm ye kadar geniş bir alana bakabilmektedir.

Çoklu Kamera Desteği: Sistem 8 kameraya kadar genişletilebilmektedir. Farklı açılardan bakan kameralar, farklı yüzeylere ya da çok geniş bir alana bakabilir.

Güçlü Yazılım: Derin öğrenme destekli yapay görme yazılımı, en zor okunan barkodları bile başarıyla okuyabilmektedir. Uygulanan filtreler sayesinde görüntü iyileştirme teknikleri ile tekrar denenir. Öğretme arabirimi ile çalışılan barkodlar öğretilebilir.

Akıllı Şekil Tanıma: Barkod okuma dışında renk ve şekil analizi (üründe hata olması durumunda üzerindeki kırmızı etiketin tanınması, özel bir logonun tespiti vb.) yapabilir.

Tam Entegrasyon: Seri Port, Ethernet (TCP) S7.NET, MODBUS, M-BUS, TwinCAT protokollerini tam destekler. Okunan veya okunamayan görüntüleri kaydeder. Kullanıcı dostu arayüze sahiptir. SAP ile RFC üzerinden veri alışverişi yapabilir ve barkod basabilir.