Çevrimiçi yemek siparişi sitesi Yemeksepeti, otonom robotu YEBO'nun test çalışmalarına başladı. Firmanın başlattığı robot teslimat denemeleri için pilot bölge olarak İstanbul Anadolu Yakası'ndaki Bağdat Caddesi tercih edildi. 

Otonom teslimat robotları geliştiren Delivers.ai firması iş birliğiyle hayata geçirilen projeyle birlikte firma, yemek teslimatlarını daha hızlı, hijyenik, uygun maliyetli ve güvenli bir şekilde gerçekleştirmeyi ve böylece müşteri memnuniyetini artırmayı hedefliyor.

HEPSİBURADA VE GLOVO İLE DE ÇALIŞMIŞTI

Yemeksepeti ile birlikte yürüttüğü denemelerin benzerlerini Hepsiburada ve Glovo ile de yapan Delivers.ai, elektrikli otonom robotlar ile yemek ve market alışverişini temassız olarak son mil teslimatı (last mile delivery) ile gerçekleştiriyor.

Merkezi filo yönetim altyapısı ile çalışan robot, çevrimiçi yemek siparişi platformları ve restoranlar ile birlikte yerel teslimatın kalitesini artırmayı amaçlıyor. Firma, söz konusu teslimatların yapılması için otonom olarak çalışabilen 4 tekerlekli küçük araçlardan faydalanıyor.

TOYOTA OTOMOTİV SANAYİ TÜRKİYE'DE ROBOTİK YÜKSELİŞ TOYOTA OTOMOTİV SANAYİ TÜRKİYE'DE ROBOTİK YÜKSELİŞ

Bu yıla ikinci yatırımını alarak hızlı bir şekilde giriş yapan şirket, İstanbul merkez ofisinin yanı sıra Birleşik Krallık ve Dubai ofisleriyle hizmet veriyor. Avrupa pazarında operasyonunu güçlendirmeyi ve hızla büyümeyi amaçlayan firma, MENA ofisiyle de BAE pazarını büyütmeyi hedefliyor.