Merkezinde akıllı telefon, akıllı donanımlar ve IoT platformu bulunan tüketici elektroniği ve akıllı üretim firması Xiaomi, yeni robot köpeği CyberDog ile geleceğin teknolojilerini keşfetme konusunda önemli bir adım attı.

Biyolojik dünyadan ilham alınarak geliştirilen yeni dört bacaklı robot, firmanın mühendislik yeteneğinin doruk noktasını temsil ediyor ve açık kaynak olmasıyla var olan geliştiricilerin üzerinde geliştirmeler yapabilmesini sağlamaya odaklanıyor.

SENSÖRLERLE ÇEVRESİNİ ALGILAYIP ETKİLEŞİM KURABİLİYOR

Firmanın bünyesinde geliştirilen yüksek hız, çeviklik ve geniş hareket olanağı sağlayan servo motorlarla donatılan ve kalibre edilen CyberDog, 32N·m/220Rpm'ye varan maksimum tork gücü ve dönüş hızıyla, 3,2 m/sn'ye kadar yüksek hızda hareket etme ve ters takla gibi karmaşık eylemlerin üstesinden gelebiliyor.

Beynini NVIDIA® Jetson Xavier™ NX platformu üzerine kurulan yerleşik ve uç nokta sistemlerine yönelik yapay zeka destekli bir süper bilgisayarın oluşturduğu robot köpek, biyolojik organizmaları tam olarak modelleyebilmek adına hareketlerini yönlendiren ve anında geri bildirim imkanı veren 11 yüksek hassasiyetli sensörle donatıldı.

Dokunma sensörleri, kameralar, ultrasonik sensörler, GPS modülleri ve daha fazlasının yer aldığı sistem, CyberDog'a çevresini algılama, analiz etme ve çevreyle etkileşim kurma gibi gelişmiş yetenekler sağlıyor.

BİLGİSAYAR GÖRÜŞÜ ALGORİTMASIYLA EĞİTİLEBİLİYOR

Markanın akıllı telefon görüntüleme teknolojisi sayesinde robotun gelişmiş bir çevre algılama yeteneği bulunuyor. Yapay zeka etkileşimli kameralar, binoküler ultra geniş açılı balık gözü kameralar ve Intel ® RealSense™ D450 derinlik modülünden oluşan bu kamera sistemi, bilgisayar görüşü algoritmasıyla eğitilebiliyor.

Söz konusu görüntü sensörü sistemi, CyberDog'a otonom nesne takibi ile SLAM ve santimetre ölçeğinde engellerden kaçınma ve navigasyon yetenekleri sağlıyor.

İnsan duruşunu tanıma, yüz tanıma ve takibi gibi özellikleriyle de sahibini takip edebilme ve engellerin etrafından dolanabilme yeteneği ile öne çıkıyor.

ROBOTİK LABORATUVAR KURMAYI HEDEFLİYOR

Şirket, CyberDog'un olasılıklarının ortaklaşa keşfedilmesini sağlamak adına Xiaomi Fanları, mühendisler ve robotik meraklıları için bin adet robotunu piyasaya sunuyor.

Ek olarak, ilerlemeyi ve sonuçları dünya genelindeki tüm geliştiricilerle devamlı paylaşmak amacıyla "Xiaomi Açık Kaynak Topluluğu"nu hayat geçiriyor ve mühendislerin gelecekteki yenilikleri yakından takip edebilmelerine imkan veren bir platform sağlamak üzere bir robotik laboratuvarı kurmayı da hedefliyor.