Robot Yatırımları Zirvesi ve Sergisi’nin ikinci gününde Otomotiv / Beyaz Eşya Ana ve Yan Sanayi sektörlerinde robotlu çözümler konusunun ele alındığı panelde konuşan Hid-Tek Proje Pazarlama departmanı Otomasyon kısmında görev alan Yıldız, amaçlarının Winman markalarını dünyada duyulan, güvenilir marka hale getirmek istediklerini söyledi.

Manisa’da yerli bir beyaz eşya firmasında yaptıkları ve yüksek verim elde edilen uygulamadan bahseden Yıldız, “Kullanım alanlarında hidrolikten kaynaklı iş güvenliği konusunda yaşanan problemlerden dolayı revizeli işlem uygulanması gerekiyordu. Pnömatik olarak istenilen kuvvet, hız ve konum değerlerine ulaşılamadığından Winman elektrikli silindirleri önerdik. Şu an için çalışır vaziyette bulunmakta ve yüksek verimlilik getirdiğini bize ilettiler.” diye konuştu. 

Otomotiv sektöründe ise test aparatlarında kullanımları olduklarını dile getiren Yıldız sözlerini şöyle sürdürdü, “Koltuk aparatlarında ise profil kesme işlemlerinde operatörün stabil kesmemesinde kaynaklı olarak atıl olan malzeme miktarı fazlaydı. Bizler de Winman olarak elektrikli silindirler önerdik. Atıl olan profil kaybından maddi olarak kazanç elde edildi.”  

Yıldız, Endüstri 4.0 ile birlikte Winman markası ile robotlarda kullanabilecek 6. ve 7. eksenlerde hareketi sağlayabilecek ürünleri sunduklarını belirtti.