Almanya’nın en büyük endüstriyel hassas cam tüpleri üreticilerinden Hofmann Glastechnik GmbH, Universal Robots’un cobot’larıyla üretim süreçlerini optimize etti.

Laboratuvar ve ilaç endüstrisinde 40 yılı aşkın süredir cam bileşenleri ve üretim teknolojileri hizmeti sunan firma, hassas cam tüplerini şekil verme makinasına yüklemek için cobot’ları tercih etti.

UR5 ve UR10 cobot’larını CNC cam tornasında kullanan firma, böylece makinayı günde yaklaşık 11 saat yükleyip boşaltabilme imkanına kavuştu. Bu sayede cam tornası kurulumunu otomatikleştiren firma, cobot’ları esnek bir şekilde farklı cam tornalarında çalıştırabiliyor.

“MÜKEMMEL SONUÇLAR ELDE ETTİK”

Cam ürünlerin büyük hassasiyete sahip olduğunu kaydeden Hofmann Glastechnik GmbH Genel Müdürü, cihaz sıcaklığında oluşan en ufak dalgalanmanın dahi sonuca etki ettiğini belirtti ve sözlerine şöyle devam etti: “Daha önce cam tornaların yüklenip boşaltılması personelimiz tarafından manuel olarak yapılıyordu. Bu nedenle süreçteki anlık kesintiler bile makinaların soğumasına sebebiyet veriyordu. Cobot’ları kullanarak mükemmel sonuçlar elde ettik.”

KALİTEYİ VE VERİMLİLİĞİ ARTTIRDI

Cobot’larla birlikte çalışanlarından daha komplike ve yaratıcılık gerektiren işlerde yararlanmaya başlayan firma, cam bileşenlerinin kalitesini ve genel olarak verimliliğini büyük ölçüde arttı.

Belirlenen uygulama alanında üretim kapasitesini yüzde 50 artıran firmanın ayrıca ilk cobot yatırımı yaklaşık 6 ay içinde kendini amorti ederek hızlı yatırım geri dönüşü sağladı.