CEM KARATAY - Yamaha robotlarının Türkiye temsilciliğini yürüten Kenttur Mühendislik, son olarak otomotiv yan sanayinde faaliyet gösteren firmada devreye aldığı Yamaha YK400XE Scara robotu ile üretim adetlerini ikiye katlamayı başardı.

Otomotiv yan sanayi sektöründe faaliyet gösteren bir firmada geçtiğimiz hafta devreye aldıkları robotun arka far üretiminde kullandığı bilgisini veren Kenttur Mühendislik Genel Müdürü Selim Dölay, konuya ilişkin şunları kaydetti: 

“Yamaha robotumuz devrede! İki hafta önce teslim ettiğimiz Yamaha YK400XE robotumuz çalışmaya başladı bile. Kolay programlama ve hızlı montaj özellikleri sayesinde Yamaha robotlarımız çok kısa sürelerde devreye alınmaktadır. Bu projede yüksek hız ve hassas pozisyonlama ile üretim adetleri ikiye katlandı. Projede ayrıca, parçalar kamera ile kontrol ediliyor.”

Geçtiğimiz haftalarda Yamaha YK400XE Scara robotlarının stoklarına girdiğini belirten Dölay, bir ay daha kampanyada olan modellerin stoklarından teslimatını gerçekleştirdiklerini söyledi.