Danimarkalı işbirlikçi robot üreticisi ve cobot’ların mucidi Universal Robots, 2021 yılına ait konsolide bilançosunu açıkladı. Şirket, 2021 yılında 311 milyon dolar kar bildirerek piyasa beklentisini aştı.

Açıklanan rakama göre firmanın toplam karı 2020 yılına göre yüzde 41 yükselirken, 2019 yılı Covid-19 pandemisi öncesine göre ise yüzde 23 arttı. 

"BEKLENTİLERİ AŞAN BÜYÜMENİN NEDENİ..."

Dördüncü çeyrek gelirlerinde de olumlu bir grafik elde eden Universal Robots rakamlarını bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 22, 2019 yılının aynı dönemine göre de yüzde 28 oranında yükseltti. Cobot’lara olan yoğun talep sebebiyle şirketin 2022 yılında da büyümesinin devam etmesini bekleniyor.  

Verimli bir yılı geride bıraktıklarını belirten Universal Robots Başkanı ve CEO’su Kim Povlsen, beklentileri aşan firma büyümesinin; yüksek kalite standartlarında, gelişmiş donanımlarla üretme kapasitesine bağlı olduğunu dile getirdi.

MAKİNELERLE ENTEGRE ROBOTLU SİSTEM YATIRIMI YAPIYOR MAKİNELERLE ENTEGRE ROBOTLU SİSTEM YATIRIMI YAPIYOR

"ŞİRKETİMİZ YILI REKORLARLA KAPATTI"

Povlsen, rekor gelire ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Şirketimiz oldukça verimli ve rekorlarla dolu bir yılı geride bıraktı. Bizim gibi yüksek kalite standartlarında üretim yapan bir firmada bu tür bir büyüme elde edilmesi muazzam. Danimarka'daki üretim ekibimiz şirket içi rekorlar kırdı. Bu sene de aynı başarılarla yılı kapatmayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

COBOT AĞI GENİŞLEDİ, BİR HAFTADA 400 ADET ÜRETİLDİ

Pandemi dönemindeki birçok zorluğun üstesinden gelerek rekor büyüme oranlarına ulaştıklarının altını çizen Kim Povlsen, kısıtlı işgücüne rağmen üretkenlik konusunda çıtayı yükselttiklerini ifade etti.  

Povlsen, "Üreticilerin tekrarlayan işlerindeki pozitif katkısı ve gelişen teknolojinin etkisiyle cobot ağı yeni tüketiciler ile genişledi. Genişleme ile birlikte artan talep sonrası dördüncü çeyrekte bir haftada toplam 400 cobot üretildi. Cobot’lar, küresel tedarikteki zorluklara rağmen iş süreçlerinde aksama yaşanmaması için çok çalıştı. Bu rekorlar, emeği geçen bütün çalışanlarımızın başarısıdır." diyerek sözlerini noktaladı.