Schunk, ilk defa, özellikle Universal Robots CB ve E serilerinin hafif robotlarının takım tezgahı yüklemesi için sağlam bir mekatronik uzun stroklu tutucu sunuyor.  Parmak başına 42,5 mm’lik tutucu hareketi serbestçe programlanabiliyor ve 50 N ile 600 N arasında değişken tutucu kuvvetlerini mümkün kılıyor.

Universal Robots’un robot kollarına takıldığında Schunk, Tak&Çalıştır özellikli tutucu ile temiz ve zorlu ortamlarda esneklik, kuvvet ve işlevsellik açısından fayda sağlıyor.

Akıllı tutucu, 3 kg’ye kadar çeşitli parçaları alternatif olarak işlem sürecinde güvenilir bir şekilde işliyor. Deformasyona karşı hassas olanların yanı sıra ağır parçalarda da aynı şekilde çalışıyor.

Sağlam alüminyum gövde, sabit kılavuzlar ve fırçasız servo motor, yüksek sağlamlık, tüm strok aralığında tutarlı tutma kuvveti ve minimum bakım çabası gerektiren güvenilir çalışma sağlıyor.

Elektrik kesintisi durumunda, elektronik olarak çalıştırılan fren, tutma parmaklarının pozisyonunun ayarlanmasını sağlıyor ve referans gerekmiyor.

DEVREYE ALMA ZAMANINI MİNİMUM İNDİRİYOR

Schunk EGL başlangıç kiti, uygun adaptör plakaları, kablolar, standart parçalar ve aynı zamanda mekatronik santralin programlanmasını radikal bir şekilde kolaylaştıran URCaps eklentili akıllı servo tutucudan oluşuyor.

Tanıdık UR arayüzü ve önceden yapılandırılmış parametreler üzerinde akıllı ve anlaşılması kolay fonksiyonlar kullanılarak, tutucu 15 dakika içinde devreye alınabilir ve programlanabiliyor.

Talep üzerine, başlangıç kiti ayrıca evrensel tutucu parmakları ve sıkma ekleri dahil olmak üzere temin edilebiliyor.

Bu başlangıç kiti, hafif Universal Robots robotlarla tezgah yükleme işlemine özellikle hızlı bir şekilde girilmesini sağlıyor. Geleneksel tutucularla kıyaslandığında, mühendislik, işletmeye alma ve programlama iş zamanı 1 ile 2 günden 60 dakikaya iniyor.

ÇOK ÇEŞİTLİ OTOMASYON SİSTEMLERİ

Firmanın Tak&Çalıştır ürün portföyü, işbirlikçi kullanımlar için tutucular, pnömatik ve elektrikli tutucular, sensör sistemleri ve değişim sistemleri içeriyor.

140 ve 930 N arasındaki maksimum tutma kuvvetleri ve 6 ila 42,5mm arasındaki strok darbeleri ile, konvansiyonel otomasyonda ve aynı zamanda işbirlikçi uygulama alanlarında da yer alıyor.

Tutucu sistemleri ürün grubu, otomasyon alanında yeni başlayanlar ve metal kesme, otomotiv ve elektronik endüstrisindeki uzmanlar ve UR robotlarıyla otomasyonun potansiyelini açmak isteyen diğer birçok endüstri için uygundur.

Tutucudan hızlı değişim sistemlerine, hızlı değişim sistemlerinden kuvvet/tork sensörlerine kadar her arabirim birbiriyle kolayca eşleşiyor. URCaps eklentileri ek olarak programlamayı kolaylaştırıyor.