Universal Robots, cobot’ların yaygınlaşması ve zorlu üretim süreçlerinde kullanımının kolaylaşması için dünyanın önde gelen otomasyon platformlarından Siemens TIA (Tamamen Entegre Otomasyon) portalı ile iş birliği gerçekleştirdi.

FİRMA SAYISI ARTACAK

Siemens, Kasım 2020’de söz konusu uygulamaya ek olarak Simatic Robot Kütüphanesi’ni tanıttı.

Bütüncül TIA Portalı mühendislik sistemi, kullanıcıların kapsamlı olarak üretim otomasyon projeleri planlamalarını destekleyecek.

Kapsamlı "robot kütüphanesi" kullanıcıların kolaboratif robotlarını direkt program içerisinde birleşik bir kullanıcı arayüzü üzerinden programlamasına ve planlamasına izin verecek.

Markanın kolaboratif robotlarının dahil edilmesiyle birlikte kütüphane sayesinde cobot teknolojisinden yararlanacak şirket sayısının önemli ölçüde artması bekleniyor.

"KARMAŞIK HATLARA ENTEGRASYONU VE KULLANIMI HIZLANACAK"

Universal Robots OEM Direktörü Bernd Meier, kolaboratif robotlarının her zaman sezgisel hareketleriyle bilindiğini ifade ederek portala entegrasyondan makina ve fabrika mühendislerinin yanı sıra geniş üretim tesislerine sahip imalatçıların da faydalanabileceğini belirtti.

Meier, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yeni arayüz sayesinde, cobot’larımız işlevsel çeşitlilik, hassasiyet ve tekrar edilebilirlik özelliklerini karmaşık üretim hatlarında kullanabilecek ve böylece, dijital planlamadan entegre mühendisliğe ve operasyonlara kadar dijital otomasyondan tam anlamıyla faydalanabilecek. Simatic Robot Kütüphanesi entegresiyle de cobot’ların, TIA portalına uyumu sayesinde karmaşık üretim hatlarına entegresi ve buralarda kullanılma süreci daha da hızlanacak. Kütüphane aynı zamanda cobot’ların EDGE data analizleri ya da bulut hizmetleri gibi teknolojilerle birleştirilmesini ve tesis şartlarının izlenmesi sürecine dahil edilmelerini de kolaylaştıracak."

"GELECEĞE YÖNELİK ÇÖZÜMLER SUNACAĞIZ" 

İş birliğine ilişkin görüşlerini paylaşan Siemens Digital Industries Pazarlama Direktörü Tobias Fengel ise, "Yeni Simatic Robot Kütüphanemizin ilk dönemlerinde yeni ortağımız Universal Robots’a hoş geldiniz demek istiyorum. Cobot sektör lideri Universal Robots ile çok yakında müşterilerimize geleceğe yönelik çözümler sunacağız ve bundan memnuniyet duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

BÜYÜK ÜRETİM HATLARINDA BAĞIMSIZ KULLANILACAK

Portalın entegre tasarımı ile kullanıcılar, kolaboratif robotlarını büyük üretim hatlarında bağımsız bir şekilde kullanabilecek ve cobot’ların yörünge oluşturma fonksiyonlarını öğrenebilecek.

Ek olarak kulllanıcılar, yeni kapsamlı kütüphanenin yardımıyla programlama örneklerini indirerek kolaboratif robotlarını kontrol etmek amacıyla kullanabilecek.