Universal Robots Türkiye ve MEA Ülke Müdürü Kandan Özgür Gök, cobot eğitimlerinin herkese ulaşabilmesi için eğitim projesine imza attıklarını, bu doğrultuda geleceğin sanayicilerini ve teknoloji üreticilerini geliştirmeyi amaçladıklarını söyledi.

"UR AKADEMİ'Yİ BİLGİ MERKEZİNE DÖNÜŞTÜRDÜK"

Karadeniz Teknik Üniversitesi IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers) Öğrenci Kolu ve KTÜ Elektrik Elektronik Kulübü tarafından organize edilen “Kariyer Gelişim Günleri’21”’e Gümüş Sponsor olarak katılan firmanın adına Türkiye ve MEA Ülke Müdürü Gök, öğrencilerle bir araya gelerek cobot teknolojisini tanıttı, merak edilen soruları cevapladı.

Firmalarının teknolojisini ve ürettiği katma değeri öğrencilerle paylaşan Gök, bir teknoloji şirketi olduklarını ve ürün üretmekle yetinmediklerini ifade etti. 

Akademiyi web sitelerinde bulunan e-kitaplarla da her konuda bilgiye ulaşılabilen bir merkeze dönüştürdüklerini vurgulayan Gök, sözlerine şöyle devam etti:

"NİTELİKLİ KARİYER FIRSATLARI SUNUYORUZ"

UR Akademi ile insanların hayatına ve kariyerine de altyapı sunduklarını söyleyen Gök, “UR Akademi ile cobot teknolojisini herkes için ulaşılabilir erişilebilir hale getiriyoruz. Ücretsiz eğitim ve programlarımızla  herkesi 87 dakika içerisinde cobot programcısı yapabileceğimizi iddia ediyoruz. 8 akademi programımızla 16 dilde, interaktif bir şekilde farklı uygulama ve sektörlere yönelik eğitimler veriyoruz." ifadelerini kullandı.

Gerçekleştirdikleri eğitimlerin ardından verdikleri sertifikalarla kişilerin kolaboratif robot programcısı olabilmelerine imkan verdiklerini dile getiren Gök, onlara cobot programcısı ya da cobot bakım uzmanı gibi nitelikli kariyer fırsatı sunduklarını kaydetti.

"İLERLEME KAYDETTİKÇE AYRINTILARI PAYLAŞACAĞIZ"

Eğitimlerin herkese ulaşabilmesi adına eğitim projesine imza attıklarını bildiren Gök, projeleriyle ilgili şu bilgileri verdi:

"Robot Eğitim Kiti iş birliğimizle birlikte üniversite, teknik kurum ve okullarda yer alan robot derslerinde cobot’larımızla yer alıyoruz. Derslerde öğretmenlerden ve öğrencilerden aldığımız verilerle teknolojimizi geliştiriyoruz. Türkiye’de birçok kurum da olmasına rağmen biz bunu yaygınlaştırmaya ve daha fazla öğrenciye ulaştırmaya çalışıyoruz. Bu teknolojinin insanların hayatında daha fazla yer edinmesi için elimizden geleni yapacağız. Geleceğin sanayicilerini, teknoloji üreticilerini şimdiden geliştirmek istiyoruz. Projemizin detaylarını da ilerleme kaydettikçe paylaşacağız."