Universal Robots, Yıldız Teknik Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren IEEE YTÜ Öğrenci Kulübünce düzenlenen 19-21 Şubat 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilen 15. RLC Günleri’ne katıldı.

ROBOT TEKNOLOJİSİNDE GENÇLERİN ÖNEMİ

Etkinlik kapsamında öğrencilerle biraraya gelen Universal Robots, Türkiye’deki genç nüfusun fazla olduğuna ve bu durumun robot teknolojisini kullanma noktasındaki faydasına işaret etti.

YTÜ Davutpaşa Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen sektörün en bilinen öğrenci etkinliği olarak bilinen etkinlikte, elektrik-elektronikten otomasyona, bilişimden enerji ve otomotive farklı sektörler ele alındı.

“KUVVETLİ BİR POTANSİYELİ VAR”

Öğrenci, sanayi ve akademisyen iş birliğine imkan sağlamayı hedefleyen RLC Günleri ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Universal Robots Türkiye Satış Geliştirme Yöneticisi Kandan Özgür Gök, Türkiye’deki mühendislerin hem eğitim altyapısı hem de pratik kabiliyetleri ile öğrenmeye ve gelişime açık kuvvetli bir potansiyeli olduğunu dile getirdi.

Diğer taraftan, üretim sürecinin esnek bir yapıda bulunduğu, her geçen gün büyüyen bir pazara sahip, insan emeğine dayalı üretimin fazla olduğu Türkiye’nin öneminden bahseden Gök, gençlerin becerilerini doğru yöne kanalize etmelerini sağlayarak kapasitelerini artırmaya destek olunması gerekliliğinin altını çizdi.

e-SERIES, İHTİYAÇLARI BUGÜNDEN KARŞILIYOR

Gök, üretimde verimliliğin yanı sıra yetkin iş gücünü yükseltmenin önemli kısmının teknolojiye gerçekleştirilen yatırımların meydana getirdiğini ifade ederek sözlerini şöyle tamamladı: “Geliştirdiğimiz e-Series ürün grubuyla üreticilere daha hızlı kurulum, programlama ve esnek kullanım imkanı veriyoruz. e-Series, devamlı geliştirilebilecek bir platform olarak geleceğin ihtiyaçlarını bugünden karşılayabilecek çözüm sunuyor.”