Universal Robots, 1-3 Ekim 2019 tarihleri arasında İstanbul WOW Kongre Merkezi’nde bu yıl beşincisi düzenlenen Robot Yatırımları Zirvesi ve Sergisi’nde, yeni ürünü UR16e kolaboratif robotunu ilk kez görücüye çıkardı.

Sektör profesyonelleri ile fabrikaların üretim, yatırım ve satın alma süreçlerinden sorumlu çok sayıda ziyaretçinin katılım sağladığı etkinlikte fimra, ağır görevler için geliştirdiği 16 kg kapasiteli yeni ürünü UR16e kolaboratif robotunu Türkiye’de ilk kez etkinlikte tanıtımını gerçekleştirdi.

“UR UYGULAMA SİHİRBAZI HAKKINDA ZİYARETÇİLERİMİZE BİLGİLER VERİYORUZ”

Birçok farklı sektöre sunduğu kolaboratif robot çözümlerine ilişkin açıklamalarda bulunan Universal Robots Türkiye ve MEA Ülke Müdürü Kandan Özgür Gök, “Kolaboratif robotlarda yaklaşık yüzde 60’lık pazar payıyla dünya liderliğine ve geliştirdiği ileri teknolojiye devam eden firma olarak, şu ana kadar 37 bini aşkın kolaboratif robot satışı yaptık. Etkinlikte tanıttığımız ürün portföyümüz ile konveyör üzerinde alma-bırakma, makina besleme, kaynak, montaj, zımparalama, cıvatalama, paketleme-paletleme, AGV+cobot uygulamaları gerçekleştirdik. Etkinlik süresince UR+ Çözümleri, UR Akademi ve UR Uygulama Sihirbazı hakkında ziyaretçilerimize detaylı bilgiler verdik.” dedi.

“OTOMASYONU DAHA DA KOLAY HALE GETİRİYORUZ”

İnsanla iş birliğine dayalı kolaboratif robot teknolojisinin gelişiminin hızlı bir şekilde devam ettiğini belirten Gök, “Firma olarak cobot teknolojisi gelişiminin öncülüğünü yapıyor, klasik üretim yöntemlerini fark yaratan teknolojilerle ileri taşıyoruz. Bu çerçevede, ağır görevler için geliştirdiğimiz e-Series’in yeni modeli UR16e ile otomasyonu daha kolay hale getiriyoruz. 16 kg taşıma kapasitesiyle UR16e ağır parçaların ve ürünlerin kaldırılması, taşınması, maliyetlerin düşürülmesi ve duruş sürelerinin azaltılması ile ilgili ergonomi ve verimlilik zorluklarını ortadan kaldırıyor. Üreticilere üretim performansını iyileştirmek, potansiyel işgücü sorunlarını ortadan kaldırmak ve uygulamaları genişletmek için daha fazla imkan tanıyor.” dedi.

KARMAŞIK VE TEHLİKELİ İŞLERDE UYGULANABİLİYOR

UR16e, çok parçalı taşıma ve CNC tezgah uygulamaları için hassasiyetten ödün vermeden otomasyon yapabilmek için ideal bir çözüm sunuyor.

Universal Robots’un diğer e-Serisi modellerinde olduğu gibi UR16e de yerleşik kuvvet algılaması, özelleştirilebilir durma süresi ve mesafesi, yapılandırılabilir 17 emniyet fonksiyonu ve sezgisel bir programlama akışı içeriyor. Hızlı yatırım geri dönüşü sağlıyor. 

Yeni ürün, uyumluluk yönetmeliklerini ve güvenlik standartlarını karşılıyor.

Pahalı, karmaşık ve tehlikeli olan geleneksel otomasyon çözümlerinden farklı olarak sezgisel programlama, üretim hatlarında veya iş akışlarında sıfır kesinti ile üreticinin ihtiyacı olan uygulamada otomasyon çözümünü kolaylaştırıyor.