İSTANBUL (AA) - Türk Telekom, dünyanın önde gelen global bilgi ve iletişim teknolojileri çözüm sağlayıcılarından Huawei ile sanal gerçeklik (VR) ve artırılmış gerçeklik (AR) tabanlı eğitim içeriklerine 5G üzerinden bulut bağlantısı kullanarak uzaktan erişimi test etti. Ve Türk Telekom’dan yapılan açıklamaya göre arttırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik teknolojileri kullanılarak, kimya, biyoloji ve elektronik gibi eğitim içerikli 5G şebekesi üzerinden AR/VR gözlükler ve de tabletlerde çok daha düşük gecikme süreleri ile yüksek kalite görüntülendi.

5G'DE 2.500 PATENTLİ ŞİRKET...

Teknolojilerin ileride kurumların organizasyonel yapısı ile gündelik hayatına fiziksel kısıtları ortadan kaldırarak, gerçeklik olgusunu zenginleştirerek yapacağı katkılar ve bu katkıların şirketlere oluşturacağı potansiyel yeni iş alanlarına vurgu yapıldı.

5G konusunda, şu ana kadar 2 bin 500’den fazla patente sahip olan Huawei, bütün dünyada 30’dan fazla operatörle 5G şebekesi için anlaşma imzalayarak 25 bin 5G baz istasyonunu devreye aldı.

5G ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ

Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Kıraç, yeni nesil sabit ve mobil teknolojilerinin eğitim sektörüne ciddi katkı sağlayacağını düşündüklerini belirtirken, Huawei Mobil Şebekelerden Sorumlu Global Strateji Başkanı Tide Xu da Huawei’nin 2018 yılından itibaren uçtan uca 5G çözümleri sağlayabilen tek tedarikçi olduğunu belirtti ve, "Şu anda uçtan uca 5G şebeke elemanları kullanarak bu demoyu Türk Telekom ile birlikte gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyuyoruz. İlerili dönemde de Türk Telekom ile 5G konusundaki çalışmalarımıza devam ederek veTürkiye’ye yeni teknolojilerin en hızlı şekilde getirilmesini sağlayacağız." ifadelerini kullandı.