Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) aylık Yönetim Kurulu Toplantısı'nın Gemlik'te inşası devam etmekte olan tesiste gerçekleştirildiği ve seri üretime geçiş hazırlıkları ile üstyapı çalışmalarının yerinde incelendiği bildirildi.

ROBOTLARIN ÖNÜNDE FOTOĞRAF ÇEKTİRDİLER

Markanın sosyal medya hesabından "#YeniLigGemlik", "#Togg" etiketiyle yapılan paylaşımda, "Aylık Yönetim Kurulu Toplantımızı Gemlik’te inşası devam etmekte olan tesisimizde gerçekleştirdik. Seri üretime geçiş hazırlıklarımız ve üstyapı çalışmalarımızı, Yönetim Kurulu üyelerimizle beraber yerinde gözden geçirdik." ifadeleri kullanıldı.

Paylaşımda ayrıca üretim tesisinin görüldüğü fotoğrafın beraberinde TOGG Yönetim Kurulu üyelerinin tesis içerisindeki turkuaz renkli robotların önünde çekildiği ve araç test pistinin incelendiği fotoğraflara da yer verildi.

DÜNYAYA TANITIM İÇİN YOLA ÇIKTI

Diğer yandan, 27 Aralık 2019 tarihinde ön gösterim araçlarının Türkiye’ye ve dünyaya tanıtılmasıyla "YeniLig"e adım atan firma, o günden beri önemli bir bilinirlik seviyesine ulaşan "TOGG" ismini marka adı olarak kullanmaya karar vermesi sonrasında logo seçimini de yaptığını açıklamıştı.

TOYOTA OTOMOTİV SANAYİ TÜRKİYE'DE ROBOTİK YÜKSELİŞ TOYOTA OTOMOTİV SANAYİ TÜRKİYE'DE ROBOTİK YÜKSELİŞ

Ayrıca, firmanın ABD'de düzenlenecek ve dünyanın en önemli teknoloji fuarlarından biri olarak kabul gören Tüketici Elektroniği Fuarı olan CES'e katılmak üzere, 21 Aralık 2021 tarihinde Turkish Cargo'nun TK6361 uçuş kodlu Boeing 777 uçağı ile yola çıktığı bildirilmişti.

Tüm dünyanın yakından takip ettiği ve birçok ülkeden ziyaretçi alan fuar, 5-8 Ocak 2021 tarihleri arasında Las Vegas’ta düzenlenecek. (AA)