Intecro Robotics olarak İtalya'ya gerçekleştirdikleri son dönem ihracatlarının önemini vurgulayan INTECRO CEO'su Ali Şen, "Makina sektöründe hizmet gösteren İtalyan müşterimizden aldığımız sipariş, yurt dışından tek kalemde aldığımız en hacimli robot sistem siparişi olarak mesafe taşlarımız arasında yerini aldı." ifadelerini kullandı.

"15 ÜLKEYE ÇIKARDIK"

Şubat 2020'de İtalya merkezli müşterilerinden tek seferde aldıkları üç adet entegre sistem siparişiyle beraber ihracat ağlarını 15 ülkeye ulaştırdıklarına dikkat çeken Şen, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Avrupa kıtasında Almanya, İrlanda, Macaristan, Hırvatistan, Belarus, Rusya, Litvanya gibi ülkelerden sonra İtalya'yı da ağımıza kattığımız için mutluyuz. Makina sektöründe hizmet gösteren İtalyan müşterimizden aldığımız sipariş, yurt dışından tek kalemde aldığımız en hacimli robot sistem siparişi olarak mesafe taşlarımız arasında yerini aldı. Müşterimize teslim edeceğimiz sistemler; robotik ağır kaynak teknolojisi temelinde çeşitli konfigürasyonlarda gantry robot, çeşitli hassas pozisyonerler, robotlar ve yüksek teknoloji kaynak donanım, yazılımlarından oluşmaktadır. Bu başarının parçası olan firmamız çalışanlarına, paydaşlarımıza, partnerlerimize, tedarikçilerimize ve referans olan müşterilerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz."

"YENİ ROTAMIZ AMERİKA KITASI"

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan INTECRO Genel Müdür Yardımcısı Cem Deşen ise, 2021'in ilk çeyreğinde yurt dışından aldıkları sipariş tutarının 2020 ve önceki yılların aynı döneminin toplamına göre yüzde 350'den fazla olduğunun altını çizdi.

Robotik sistem ihracatında yeni hedeflerinin Amerika kıtası olduğunu kaydeden Deşen, şöyle konuştu:

"Bugüne dek 4 kıtada birçok müşterisine robotik ürün ve sistem tedariki sağlamış olan Intecro Robotik A.Ş, 5 ülkedeki servis partnerlerinin desteğiyle müşteri memnuniyetinin sürdürülebilirliğini sağlamaya devam etmektedir. S. Arabistan'da bir projeyi başarı ile tamamlayarak yurda dönen proje ekibimiz, ayağının tozu ile İtalya'ya satışı yapılan sistem için düzenlenen kutlamaya katılıp başarı pastasını kesti. 2021 yılının ilk çeyreğinde yurt dışından aldığımız sipariş tutarı, 2020 ve önceki yılların aynı döneminde aldığımız yurt dışı siparişlerinin toplamının yüzde 350 üzerinde seyretmektedir. Teknolojimiz, tecrübemiz ve kalitemiz ile robotik kaynak, montaj ve metal işleme teknolojileri için aynı anlayış ve kararlılıkla sınırları kaldırmaya devam edeceğiz. Şimdi rotamız Amerika kıtası, yakında bu haberleri de paylaşmak umuduyla."