Kaliteli ve dünya standartlarında servis hizmetleri sunan ABB Robotik Türkiye Servis Bölümü organizasyonu, daha uzun ömürlü ve daha verimli sistemlerin oluşması için müşterilerine her türlü saha desteğinde bulunuyor. 

Sahada yapılacak olan kurulum ve devreye alma işlemlerinin üretimin kaderini yakından etkilediğini belirten ABB Robotik Türkiye Robotik Servis Uzmanı Mesut Balkan, “ABB Servis ekibiyle daha uzun ömürlü ve daha verimli sistemlerin oluşması için her türlü saha desteğini sunar. Verilen desteklerin önemli başlıkları kurulum ve devreye alma, servis hizmetleri konularından oluşur.” diyor. 

ABB Robot Servis Bölümü Türkiye organizasyonundan bahseder misiniz?

ABB Türkiye Robot Servis Bölümü organizasyonu her geçen gün büyümekte olan, aktif ve dinamik ekip üyelerine sahiptir. Güçlü ekibimizle, İstanbul, İzmir ve Bursa lokasyonlarında bulunan ofislerimiz ile tüm Türkiye’ye hizmetler sunuyoruz. Sunduğumuz hizmetlerin temelinde yatan ana düşüncemiz; müşterilerimize en kaliteli ve güvenilir hizmeti, dünya standartlarında sunarak robotlarımızdan memnun kalmalarını ve bir sonraki robot yatırımlarında tekrar ABB robotlarını tercih etmelerini saplamaktır.

Kurulum ve devreye alma hizmetlerinden bahseder misiniz?

KURULUM VE DEVREYE ALMA 
Robotlu üretim sistemlerinde kurulum ve devreye alma proje kurulumu sırasında önem arz eden bir konudur. Robot seçiminden, alanın düzgün kullanılmasına, uygulamaya göre gripper tasarlanması gibi birçok konu robotlu sisteme geçişte önem arz eder. Bunların yanında sahada yapılacak olan montaj ve devreye alma işlemi bütün projenin önündeki süreçte üretimin kaderini etkiler. Bu nedenle ABB Servis ekibi olarak müşterilerimize ve çözüm ortaklarımıza daha uzun ömürlü ve daha verimli sistemlerin oluşması için geniş kapsamlı saha desteği sunarız. Uygulamaya göre yapılması gerekenler çok basit gibi görünse de uygulama yapılacak ortamdaki makina, ekipmanların ve robotun ömrünün uzatılmasının, risklerin azaltılmasının, verimli üretim ve daha birçok konuda avantaj sağlanması için servis ekibinin tecrübeleriyle şekil kazanmaktadır. Kurulan tüm sistemler sonraki sürecinde her zaman bakım ekipleri ve servis ekiplerinin destekleriyle verimlerini sürdürebilmektedir. Servis ekibi; kurulum ve devreye alma süreçlerine sisteme her zaman daha uzun soluklu olarak bakmakta ve hep birkaç adım sonrasını düşünerek hareket etmektedirler. Tecrübenin yanında bu bakış açısıyla kurulu olan tüm sistemlerde verimlilik artışı sağlanmaktadır. ABB Servis ekibi, hizmetlerinde ileriye dönük hamlelerde servis ve bakım taleplerinin uygulanabilirliğini ön planda tutar. Üretimin günü birlik olmadığı ve uzun soluklu olduğu bilinciyle hizmet sağlayan servis ekibimizin önceliği sonraki süreçlerde yaşanabilecek sıkıntıları azaltıp yok etmeye yönelmektir. Tüm bunların sağlanabilmesi için RobotStudio simülasyonu, programlama desteği, kurulum ve devreye alma gibi çeşitli hizmetlerle müşterilerimize çok geniş kapsamlı destek sağlıyoruz.

Bahsetmiş olduğunuz hizmetleri detaylı açıklayabilir misiniz?

RobotStudio- Dijital İkiz çalışması
RobotStudio ile çevrimdışı programlama ve modelleme sayesinde sahaya daha müdahalede bulunulmadan uygulamanın verimli analizleri gerçekleştirilir. Sahada kullanılacak, güncellenecek olan tüm ekipman, makina ve robotların üretimindeki en yüksek verime çıkarılması için yerleşiminin önceden belirlenmesi sağlanır. Çevrimdışı programlama ile sistemin verimliliği kurulmadan önce analiz edilir. Risklerin azaltılması, değişikliklerin yapılması, verimliliğin arttırılması ve hızlı bir kurulumun temel adımı Robotstudio ile dijital modellemedir. Tüm CAD datalarını kullanabileceğiniz RobotStudio tam verimli bir analiz yapılmasına olanak tanır.

Kurulum
Müşterilerimiz en kısa üretim döngü süresinin sağlanabilmesi için montaj sırasında sistemin kusursuz çalışması, optimize edilmesi ve alanın verimli kullanılması gerekmektedir. Bakım, servis ve çevresel ekipmana güvenli ve ergonomik olarak ulaşımını sağlanabilmesi düşünerek kurulum sürecinde servis ekibimizin tecrübelerinden yararlanılmaktadır. Robotstudio simülasyonundan kurulum öncesi yapılmış olan çalışmanın saha servis ekibinin tecrübesiyle birlikte sürpriz bir maliyetin ortaya çıkması önlenmiş olur. 

Programlama Desteği
Saha kurulumları sırasında en önemli konu başlıklarından biri de programlamadır. Sistemin yapılacak olan uygulamaya göre programlanması sırasında uygulamayı bilen yetkin bir ekibin görev alması gerekir. Diğer ekipmanlar ve makinalarla iletişimin sağlanması, kullanıcı ara yüzü oluşturulması ve robot kullanımdaki optimal hareket yollarının belirlenmesi öncelik olmalıdır. Programlama ne kadar verimli olursa robot operasyon maliyetleri azalır ve sistemin daha uzun ömrü olmasını sağlanır. 

Devreye Alma
Robotun devreye alınması aşamasında verilecek olan saha desteğiyle birlikte verimli bir üretime amaçlanır. Robot parametrelerinin belirli limitler içerisinde kalması, döngü süresinin kısaltılması gibi konular devreye alma sırasında oldukça önem taşır. Robotun tam olarak ile etkin bir şekilde sisteme entegre edilmesi gerekir. Sistem montajı, testleri ve üretim başlama sürecindeki saha desteğiyle üretim öncesi son aşama sağlanır. Tecrübeli ABB Saha Servis ekibiyle birlikte kurulum ve devreye alma süreçlerinde hızlı, verimli ve uzun ömürlü üretim süreçleri sağlanması amaçlanmaktadır. 

Servis hizmetlerinizden bahseder misiniz?

SERVİS HİZMETLERİ
ABB Türkiye Robot Servis, tecrübeli ekibi ve hizmetleriyle birlikte yılın 365 günü 7/24 servis ve desteğiyle her zaman güvence altındasınız. ABB Robot Servis ekibi olarak müşterilerimize çeşitli çözüm önerilerimizle yardımcı olmayı sorumluluk olarak bilmekteyiz. Global gücümüzle birlikte gelişen ve genişleyen tecrübeli ABB Türkiye Robot servis ekibimizle 7/24 yanınızda destek olmaktayız.

Servis hizmetlerinde çözüm önerileriniz nelerdir?

Çözüm önerilerimiz;

Servis Anlaşmaları – Verimliliğiniz güvence altında
Üretim tesislerinin bakımından farklı olarak çeşitli robot bakım hizmetleri için ihtiyacınız olan çeşitli servis anlaşmalarıyla yardımcı olmaktayız.

Montaj ve Devreye Alma – Performans ve verimli üretim sağlanması
Simülasyon- Dijital İkiz RobotStudio ve deneyimli ekibimizin devreye alma tecrübesiyle daha kısa sürede üretime başlayabilmenizi ve verimli üretim yapılmasını sağlamaktayız.

Eğitim – Her seviye robot eğitimi
Kullanım kolaylığı sağlayan ABB robotlarının gelişmiş fonksiyonlarından üst düzeyde yararlanmayı ve üretim maliyetlerini düşürmeyi hedefleyen eğitimler düzenlenmekteyiz.

Yedek Parça ve Sarf Malzeme – Doğru parça, doğru zamanda, doğru yerde
Global tedarikçiniz olarak ihtiyaç duyduğunuz her anda, yüksek kalitede yeni ya da onarılmış parçaların en kısa sürede sunulmasını sağlamaktayız.

Bakım – Kullanım ömrünün uzatılması
Planlanmış önleyici bakım hizmetiyle arıza ve komponent bozulma olasılığının azaltılıp düzenli incelenmesini sağlamaktayız.

Onarımlar – 7/24 destek ile yanınızda

ABB Robotik Müşteri Servisi ile uzaktan servis şeklinde 7/24 destek ile sizlere hızlı, profesyonel ve öngörücü çözümler sunmaktayız.

Genişletmeler, İyileştirmeler ve Güçlendirmeler – Daha uzun ömür daha başarılı üretimler
Robot kullanım ömürleri, servis güçlendirmeleri ve komponent yenilemeleriyle ve iyileştirmeleriyle güvenlik, güvenilirlik, kalite ve performans artırımı amaçlamaktayız.

Komponent Değişimleri – Zaman kaybını ortadan kaldırıp güvenli değişim için 
Kontrol ünitesi ve kolun değiştirilmesi gerektiğinde veya kurulu sisteminizi standardize etmek istediğinizde, uygun hazırlık, ön programlama ve program simülasyonuyla beraber en hızlı şekilde çözüm üretmekteyiz.