Türkiye’nin en büyük yassı çelik üreticilerinden biri olan Tatmetal firmasının Fabrika Direktörü Egemen Öztürk, üretim süreçlerinde aktif olarak kullandıkları robotları ve yatırımın avantajlarını anlattı. Öztürk, robotların İSG'ye olan katkılarını ve iş yapış süreçlerini iyileştirmede sağladığı avantajlara dikkat çekti.

"AKILLI TEKNOLOJİLER İÇİN PAYDAŞLARIMIZLA GÖRÜŞÜYORUZ"

Üretim tesislerinde kullandıkları robotlara ilişkin bilgiler veren Öztürk, "Fabrikamızda çeşitli ürünlerin bir noktadan bir noktaya taşınmasında kullandığımız bir robot, çinko cürufunu almak için kullandığımız üç ayrı robot, etiketleme için kullandığımız bir robot ve merdaneleri yüklemek için kullandığımız bir robot vincimiz mevcut." şeklinde konuştu.

Öztürk, sözlerine şu şekilde devam etti: 

"Robot yatırımları öncelikle iş sağlığı güvenliği açısından ve iş yapış şekillerinin iyileşmesine yüksek katkı sağlaması açısından önemli buluyoruz. Bununla birlikte günümüzün gerektirdiği akıllı teknolojiler için çeşitli paydaşlarla görüşmelerimizi yapıyor, üretim süreçlerimizin gelişimine yönelik arayışlarımızı sürdürüyoruz." 

HAM MADDE TEDARİKİNDE KİLİT ÖNEMDE

Türkiye'de 25 yılı aşkın bir süredir faaliyetlerini sürdüren firma, otomotivden beyaz eşyaya, inşaattan genel imalata çeşitli sektörlere ürünleriyle destek veriyor. Firmanın ürünleri, üretim zincirinde bilhassa ham madde tedarikinde önemli bir yere sahip.

Tatmetal, Kdz. Ereğli'de konumlanan yaklaşık 200 bin metrekareden oluşan fabrikasında, yıllık asitleme kapasitesi 1,5 milyon ton olan hattında sıcak haddelenmiş asitlenmiş sac, yıllık üretim kapasitesi yine 1,5 milyon ton olan hattında soğuk haddelenmiş sac, yıllık üretim kapasitesi 850 bin ton olan hattında galvanizli sac ve 200 bin ton olan hattında ise boyalı sac üretimi gerçekleştiriyor.

BEYAZ ET SEKTÖRÜNE ROBOT ENTEGRE EDEN İLK ŞİRKET BEYAZ ET SEKTÖRÜNE ROBOT ENTEGRE EDEN İLK ŞİRKET