Tara Robotik Otomasyon, gıda sektöründe faaliyet gösteren bir firmada devreye aldığı teneke sıvı yağ paletleme robotu ile farklı ağırlıklardaki yağ tenekelerini uygulamaya özel olarak geliştirdiği manyetik tutucu sistemi sayesinde kolaylıkla palete dizim işlemini gerçekleştirdi.

Firmadan, söz konusu uygulamaya ilişkin şu bilgiler paylaşıldı:

MIKNATIS ETKİSİYLE RAHATÇA TAŞINIYOR

Tara Robotik Otomasyon tarafından devreye alınan sistemde, ABB IRB 760 marka 450 kg taşıma kapasiteli yüksek hız, uzun kol teneke yağ paletleme robot kolu kullunanılmıştır.

Teneke yağ tenekelerini taşımak için özel olarak geliştirilmiş olan robot elimiz, manyetik gripper olacak şekilde teneke yağ bidonlarını taşımaktadır. Uygulamada 2 farklı hattan gelen, 2 farklı tipteki teneke yağ bidonları aynı robot eli ile manyetik olarak mıknatıs etkisi ile rahatlıkla taşınmaktadır.

Yağ tenekelerini paletlemek için geliştirmiş olduğumuz robot sistemimizde; 6 litre, 10 litre, 12 litre, 16 litre ve 18 litre yağ tenekelerinin tamamı aynı anda, hiçbir ayara ihtiyaç olmadan manyetik robot gripper sistemi ile rahatlıkla palete dizilmektedir.