İlk kez robot yatırımı gerçekleştiren Sumak Pompa, Kocaeli'nde bulunan fabrikasına yaptığı yatırım kapsamında ilk robotunun çalışmaya başladığını duyurdu.

"SERİ İMALAT HEDEFİYLE YATIRIMLARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ"

Dilovası İMES Organize Sanayi Bölgesi'nde konumlanan yeni fabrikasına taşınmasıyla birlikte hedeflediği yatırımı tamamlayan şirket, bünyesindeki ilk otomatik yüklemeli CNC robot sisteminin kurulumunu tamamlayarak devreye aldı ve aktif olarak çalışmaya başladı.

Konuyla ilgili firmadan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Dilovası İMES OSB adresinde bulunan yeni fabrikamıza taşınmamızla birlikte hedeflediğimiz otomatik yüklemeli CNC Robot Sistemimizde ilk yatırımımızı tamamladık. İmalatımızı hızlandırmak, otomasyona sistemine geçiş ve seri imalat hedefinde ilerleyen firmamız yatırımlarına tüm hızıyla devam edecektir."

YÜZDE 100 TÜRK SERMAYELİ OLARAK FAALİYET GÖSTERİYOR

Firma, İstanbul'un Ümraniye ilçesinde Dudullu’da yer alan 17 yıldır hizmet verdiği fabrikasından, imalat ve üretim kapasitesini genişletmek amacıyla mevcut adresine taşınmıştı.

Su pompaları imalatı gerçekleştirmek üzere 1992 yılında kurulan firma, günümüzde 21 bin 500 metrekarelik kapalı alanda su pompaları, dalgıç pompalar, yangın pompaları, su motorları, santrifüj pompalar, hidroforlar, paslanmaz pompalar ve akuple olarak elektrik motorları ile elektrik panoları konusunda tasarım, üretim, pazarlama, satış ve satış sonrası destek faaliyetleri gerçekleştiriyor.

Yüzde yüz Türk sermayeli olan şirketin bünyesinde alanında yetkin mühendis, tekniker ve teknisyenler bulunuyor ve toplamda 185 çalışan görev alıyor.