Stäubli’nin TX2 robot serisi, TX2-Touch ve HelMo cobot’ları hem performans hem de güvenlik açısından insan-robot iş birliğinde öne çıkıyor.

Stäubli TX2 robot serisi, CS9 kontrolörlerinin bulunduğu “Safe Speed, Safe Tool, Safe Stop ve Safe Zone” gibi işlevsel özellikleriyle, hız ve güvenliği harmanlayarak insan-makina uyumunda kullanıcısını memnun ediyor.

Robottaki bütün güvenlik fonksiyonları, güvenlik kategorisi SIL3 – Ple seviyelerinin ihtiyaçlarını karşılaması dolayısıyla önem taşıyor.

Kolaboratif robotların dünyasında önemli bir yere sahip olan TX2-Touch, daha güvenli, daha az kısıtlayıcı ve yüksek performansın yanı sıra insan-robot iş birliğinin güvenli bir şekilde gerçekleştirilmesine olanak tanıyor.

HELMO ROBOTLAR İLE GÖREVLER YÜKSEK HIZDA ÇÖZÜLÜYOR

Stäubli’nin tasarladığı ve geliştirdiği inovatif ve mobil robotik sistemi HelMo, iş yerinde özgürce gezebiliyor.

Etrafını üç entegre lazer tarayıcısı aracılığıyla devamlı izleyebilen robotik sistem, verilen görevlerin tamamen otomatik ve en hızlı şekilde sonuçlanmasına yol açıyor.

Aynı zamanda insanlarla birlikte çalışabilme özelliğine sahip altı eksenli robot HelMo, kullanıcıların en üst seviyedeki güvenlik ihtiyaçlarına cevap verebiliyor.

DOKUNMAYA DUYARLI YÜZEYİ İLE FARKLILAŞIYOR

CS9 emniyet kontrol sisteminin de bulunduğu gelişmiş bir güvenlik paketine sahip olan robotik sistem, dokunmaya duyarlı yüzeyi “Safety Skin” özelliği ile de farklılaşıyor.

Söz konusu özellik, insanlar ile direk temas halinde robotun anında durmasını sağlıyor.

Bu robotlar, bütün güvenlik fonksiyonları ve güvenlik kategorisi SIL3- / Ple ile zor şartlarda bile ihtiyaçları karşılıyor.