Uluslararası Robotik Federasyonu (IFR) tarafından geçtiğimiz günlerde yayımlanan 2020 Dünya Robotik Raporu'na göre, 2019 yılında dünya genelinde hizmet robotlarının satış değeri rekor kırarak yüzde 32 artış ile 11,2 milyar dolara ulaştı.

Raporda, Covid-19'un servis/hizmet robotları pazarını daha da güçlendireceği, robotik dezenfeksiyon çözümlerine olan yüksek talebin, fabrikalarda ve depolardaki robotik lojistik çözümlerin ve eve teslimat için geliştirilen robotların bu trendin örnekleri arasında yer aldığı ifade edildi.

Değer açısından ele alındığında, 2019'daki medikal robot satışları, toplam profesyonel hizmet robotu cirosunun yüzde 47'sini oluşturuyor. Bu, esas olarak segmentteki en pahalı tür olan robotik cerrahi sistemlerinden kaynaklanıyor.

IFR'nin 2020 Dünya Robotik Raporu - Servis Robotları'na göre, satışlar yüzde 28 artışla 5,3 milyar dolar ile yeni bir rekora ulaştı. Ayrıca 2022 yılına kadar 11,3 milyar dolara ulaşması beklenen medikal robot satışlarının, iki katından fazla potansiyele sahip olduğu da belirtiliyor.

Medikal robotların yaklaşık yüzde 90'ınının Amerikalı ve Avrupalı tedarikçilerden oluştuğu ifade ediliyor.

Ayrıntılar ST Robot Yatırımları Aralık 2020 sayısında...