Bu yıl 6.’sı düzenlenen Dünya Otomotiv Konferansı (WAC- World Automotive Conference), 40 ülkeden 800’ün üzerinde katılımcı ve 80’den fazla konuşmacı ile Türkiye’den ve Dünya’dan otomotiv sektörüyle ilgili en güncel trendlere ve gelişmelere sahne oldu.

İstanbul Wyndham Levent Hotel’de gerçekleştirilen konferansa, otomotiv ana ve yan sanayi firmaları, sektörle ilgili tedarikçi firmalar ve teknoloji şirketlerinin yanı sıra robot ve Endüstri 4.0’ın önde gelen temsilcileri katılım gösterdi.

Konferans, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede’nin açılış konuşmasıyla başladı. 

Konferans kapsamında, Endüstri 4.0 ve robotik ile dijitalleşme konularının yanı sıra yapay zeka ve makina öğrenmesi gibi başlıklar alanında uzman konuşmacıların katılımıyla detaylı olarak ele alındı.

Ayrıca oturumlarda global ticaret anlaşmalarından Brexit’e, elektrikli araçlardan mobiliteye & ulaşımın geleceğine, dijitalleşmeden blok zincirine, bağlanabilirlik ve güvenliğe geleceğin teknolojileri, trendleri konuşuldu.

STAND KURUP, ÇÖZÜMLERİNİ TANITTILAR

Omron, Robo Otomasyon, Schneider Electric ve Stäubli’nin sponsorları arasında yer aldığı konferansın sergi alanında Altınay Robot Teknolojileri, Leuze electronic, Omron, Ons Makina, Robo Otomasyon, Schneider Electric, SMC Turkey, Stäubli gibi pek çok ulusal ve uluslararası firma yer aldı.