Schunk, Türk-Alman Üniversitesi ev sahipliğinde organize edilen etkinlikte öğrencilerin kariyer planlamalarına ışık tuturken, firma adına Schunk Türkiye ve Orta Doğu Ülke Müdürü Emre Sönmez “Robotların İş ve Gündelik Hayatımızdaki Yeri’’ başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

"İNSANLIK, TEKNOLOJİYLE BERABER GELİŞİP, DEĞİŞİYOR"

Düzenlenen çevrimiçi etkinlikte geleceğin iş dünyasını şekillendirecek teknolojilerin yanı sıra iş hayatındaki bilgi birikimi ve tecrübelerini paylaşan Sönmez, teknolojiinin gelişmesiyle beraber bazı meslek gruplarının işlevini kaybedeceğini, buna karşın yapay zeka, otomasyon ve robot teknolojilerinin, yeni meslek gruplarının ortaya çıkmasında yol gösterici olacağını ifade etti.

Bilhassa robot teknolojilerinin gelişmesiyle beraber kişilerde robotlar işsizliğe neden olacak, işleri ellerinden alacak şeklinde oluşan algıya değinen Sönmez, tarihe bakıldığında insanlığın teknolojiyle birlikte her daim gelişip değiştiğini ve farklı alanlara yöneldiğini dile getirdi.

"GENÇLERİN KARİYERLERİNİN GELİŞİMİNE KATKIYI HEDEFLİYORUZ"

Bu doğrultuda robotların insanların işlerini elinden almayacağını aktaran Sönmez, aksine bilhassa zorlu işlerin olduğu endüstriyel sahalarda ve tehlikeli alanlarda destek vererek iş yapış şekillerini geliştirmeye imkan sağlayacağına dikkat çekti.

Geleceğin insanların geliştirdiği teknolojilerin yardımıyla şekillenmeyi sürdüreceğini belirten Sönmez, bu noktada da geleceğin profesyonelleri olan gençlere büyük görevler düştüğünün altını çizdi.

Sönmez, "Genç neslin, global trend ve teknolojileri yakından takip etmesi ve sürekli olarak gelişim odaklı araştırmalar ve çalışmalar içinde bulunması gerekiyor. Biz de Schunk Türkiye olarak, öğrencilerle buluşacağımız etkinliklerde sıklıkla yer alarak bu sayede gençlerin sektörümüzü yakından tanımasına ve mesleki hayatlarının gelişimine katkı sağlamayı hedefliyoruz" diyerek sözlerini noktaladı.