Sektörün önde gelen firmalarının sponsorluklarını üstlendiği İTÜ Robot Olimpiyatları’na (İTÜRO), Türkiye’nin dört bir yanından gelen lise ve üniversite öğrencileri yarışmacı veya izleyici olarak katılım sağladı. 

İTÜ Ayazağa Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde 11-13 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen İTÜRO’da, Sick Türkiye, Polonom Robotics, GeKa Robot ve Staubli Türkiye gibi sektörün önemli firmaları sponsorlar arasında yer alarak, gençlere destek verdi.

4 FARKLI KATEGORİDE DERECE ALDI

İTÜ Kontrol ve Otomasyon Kulübü tarafından bu yıl 13.’sü gerçekleştirilen, Türkiye’de robotiğe olan ilgiyi artırma, robotik çalışmalara dikkat çekme ve robotik severleri bir araya getirerek daha büyük kitleler oluşturma amaçlarını taşıyan olimpiyatlarda, genç mucit Eray Aktokluk 4 farklı kategoride aldığı derecelerle öne çıktı. 

Olimpiyatlar kapsamında Drone, Labirent, Senaryo: Lojistik, Renk Seçen, Çizgi Futbol, Merdiven Çıkan, Mikro Sumo, Çizgi İzleyen Minikler, Trafik, İnşaat ve Serbest olmak üzere 11 kategoride yarışmalar yapıldı. Olimpiyat tarihinde son 12 yılda, toplam 6 bin 500 katılımcıya ulaşıldı. 

Endüstri temsilcileri, yerli ve yabancı akademisyenler tarafından robotik ve kontrol gibi alanlarda seminerler düzenlendi, kişiler deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.