Koronavirüs (Kovid-19) salgınından kaynaklı süreci ve bunun endüstriye yansımalarını değerlendiren Takım Tezgahları Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TİAD) Başkanı Fatih Varlık, salgının robotlu üretim hatlarının, uzaktan üretim takibinin, üretime yönelik bilgi teknolojilerinin ve riskleri minimuma indirerek yatırım yapmanın önemini ortaya çıkardığını ifade etti.

Bu maddelerin tamamının Endüstri 4.0 ile mümkün olacağını belirten Varlık, salgın sürecinde bilişim, otomasyon ve internet altyapısının uzaktan üretime yönelik öneminin daha net anlaşıldığını ve üretim ve iş yapış şekillerinin bu tip kriz durumları için de kurgulanması gerektiğinin altını çizdi.

“KEPENK KAPATMAK, İŞTEN ÇIKARMAK YERİNE KRİZİ FIRSATA ÇEVİRMELİYİZ”

Varlık, virüsün eninde sonunda sona ereceğini, bu nedenle üretime ve ihracata devam edebilmek adına kepenk kapatmak ve personel sayısında kısıtlamalar yapmak yerine krizi fırsata çevirmenin doğru olacağını kaydetti.

Bu dönemde üretim hatlarının mümkün olduğu kadar otomatize edilmesinin yanı sıra uzaktan eğitimlerle çalışanların niteliklerinin artırılmasının gerekliliğini dile getiren Varlık, böylelikle virüs bittiğinde ve hayat normale döndüğünde, işe daha hızlı ve verimli bir şekilde devam edilebileceğine dikkat çekti.