Robo Otomasyon Mühendislik, projelerini gerçekleştirirken “Sanal Devreye Alma” (Virtual Commissioning) programlarını kullanıyor.

“KISA VE VERİMLİ HALE GETİRİYORUZ”

Robo Otomasyon Genel Müdürü Haluk Özcan, “Firma olarak, projelerimizi sahaya gitmeden henüz tasarım aşamasındayken simülasyon ile gerçek zamanlı sanal devreye alımını gerçekleştiriyoruz. Kullandığımız bu teknoloji sayesinde sahada meydana gelebilecek riskleri ve stresi en aza indiriyoruz. Robot programlarını offline olarak simülasyonda yaparak sahada devreye alma sürecini çok daha kısa ve verimli hale getiriyoruz.” dedi.

VR GÖZLÜKLERİ KULLANILIYOR

Mekanik tasarımın ardından projeyi oluşturan fikstür, robot ve konveyör gibi en ince ayrıntıları Siemens PLM yazılımı olan “Process Simulate” programına entegre eden firma, mekanik anlamda ortaya çıkabilecek hataları da en aza indiriyor.

Özcan, gerçekleştirdikleri simülasyonlarda sanal gerçeklik gözlükleri kullanarak simülasyonun içine ışınlanıp detaylı bir şekilde projeleri yerinde inceleyebildiklerini ifade etti. 

YÜZDE 25 ZAMAN TASARRUFU SAĞLIYOR

Özcan, bu sayede sahada PLC ve robot programcılarının yapacağı işten yüzde 20-25 civarında zaman kazanarak proje takvimlerini ve planlamalarını çok daha kararlı ve verimli hale getirdiklerini belirtti.