Robutel Yönetici Ortağı Melik Ahmet Sayman, ürünlerinin yazılımı konusundaki farklarını şöyle ifade etti: “Biz bütün firmalara çözümlerimizden bahsediyoruz ve sisteminiz ne kadar karmaşık olsa da, daha önce hiç kimse böyle bir entegrasyon yapmamış olsa da biz rahatlıkla bunu çözebiliriz diyoruz. En önemli farkımızın da bu olduğunu düşünüyorum”.

Üç tane yazılımları olduğunu kaydeden Sayman, bunları şöyle özetledi: “İlki AGV’lerin üzerinde çalışan ve robota akıl veren yazılım. Diğeri, robotların uzaktan bağlandığı ve bunları kontrol eden yazılım. Üçüncüsü de ERP ile entegrasyonu kuran yazılım. Bu üç yazılımı da kendi bünyesinde geliştiren ve entegrasyonunu sağlayan bir firma olarak fark yarattığımızı düşünüyoruz.” dedi.

“ÖNEMLİ OLAN FİKRİ ÜRETMEK VE UYARLAMAKTIR”

Sayman, önemli olanın yenilikçi bir fikri üretebilmek ve uyarlayabilmek olduğunun altını çizerek sözlerine şöyle devam etti: “Bir fikriniz olduktan sonra bunu yazılıma dökmek aslında zorlayıcı bir süreç değil. Ancak bu yenilikçi fikri üretmek ve bunu daha önce yapılmamışsa da bu teknolojilerle uyarlayabilmek önem arz ediyor. Bizim geliştirdiğimiz çözümlerimizde de sadece piyasada bilinen veya literatürde geçen basit bir algoritma olarak değil, bunu daha nasıl hızlandırabiliriz, Türkiye’deki fabrika yapıları ve süreçleri daha farklı buna göre daha iyi bir çözüm nasıl ürettirebiliriz. Bu doğrultuda çalışmalar gerçekleştirdik. Kendimiz temelini geliştirdiğimiz için üzerine kolaylıkla ekleme, çıkarma yapabiliyoruz.”