VitrA Bilecik Bozüyük’te faaliyete geçirdiği yeni nesil tesisinde yaptığı robot yatırımıyla, hem verimlilik artışı elde etti hem de çalışanlarına daha konforlu bir çalışma ortamı sundu.

Sektörünün ilk seramik fabrikası ile Ar-Ge merkezini kuran ve ilk ihracatına imza atan firmanın geçtiğimiz ay açılışını gerçekleştirdiği yeni fabrikasında robotlu teknolojiler kullanılırken, söz konusu yatırımda özellikle Avrupa ülkelerinden gelen talebin ve yurt dışı pazarlarda büyümenin etkili olduğu bildirildi.

“TEKNOLOJİ VE İNSAN EMEĞİNİ HARMANLADIK”

Yeni tesislerinde teknoloji ve insan emeğini bir araya getirerek yepyeni bir üretim altyapısı kurduklarını ifade eden Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, güncel teknolojilerin yer aldığı sistemlerle yeni nesil bir üretim tesisine imza attıklarını söyledi.

Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Başkanı Ali Aköz ise önce insan felsefesiyle yola çıktıklarını, yeni yatırımlarında iş sağlığı ve güvenliğini ön planda tuttuklarını dile getirdi. 

Aköz, “Kullandığımız robotlu sistemlerle, en yeni teknolojiden yararlanarak, hem verimlilik artışı elde ettik hem de çalışanlarımız için daha konforlu bir çalışma ortamı yarattık.” dedi.

500 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLANDI

Eczacıbaşı Holding bünyesinde bulunan firmanın yeni tesisiyle seramik sağlık gereçleri üretim kapasitesini 5,6 milyon adede çıkarırken, 250 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirilen ve 40 bin metrekare yeni üretim alanı elde edilen tesiste, yaklaşık 500 kişiye istihdam sağlandı. 

Grup ayrıca, üretim kapasitesinin yükselmesiyle birlikte ihracatta da 40 milyon avroluk artış hedefliyor.