Ankara Polatlı tesisinde Endüstri 4.0 odağında robotlarla ileri teknolojiyle donatılan üretim gerçekleştiren Şişecam, bir yandan da istihdamını yüzde 40 oranında artıracak.

"322 KİŞİYE ULAŞACAK"

Geçtiğimiz aylarda yıllık 240 bin ton kapasiteli yeni düzcam fırınını ateşleyen ve ürünlerini Türkiye pazarına sunan şirket, teknoloji yatırımlarının yanı sıra istihdam yaratmayı da sürdürüyor.

Şişecam Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman, önemli bir kapasite artışına imkan veren ikinci fırın yatırımlarıyla beraber, Polatlı'daki fabrikalarında istihdamlarını artıracaklarını söyleyerek toplam istihdamlarının yüzde 40’lık artışla 322 kişiye ulaşacağı bilgisini verdi.

"YILLIK 2 MİLYON TONU GEÇTİ"

Mimari camlar, beyaz eşya ve enerji camları olmak üzere üç farklı başlıkta yürüttükleri faaliyetleriyle, beyaz eşyadan enerjiye, mobilyadan inşaata kritik sektörlere girdi sağladıklarını ifade eden Prof. Dr. Kırman, toplamda dört üretim tesisiyle düzcam üretimi gerçekleştirdiklerini söyledi. 

Yeni yatırımlarıyla beraber yıllık üretim kapasitesilerini 540 bin tona ulaştırdıkları bilgisini paylaşan Prof. Dr. Kırman, Avrupa’nın en büyük düzcam üretim üslerinden biri olan Polatlı fabrikaları ile düzcam fırını sayılarının sekize yükseldiğini, toplam düzcam üretim kapasitelerinin de yıllık 2 milyon ton seviyesini geçtiğini kaydetti.

"PAYDAŞLARIMIZA DEĞER YARATMAYI SÜRDÜRÜYORUZ"

Yeni yatırımlarıyla birlikte idame yatırımlarını da sürdürdüklerinin altını çizen Prof. Dr. Kırman, belirli periyodlarda fırınların yenilenmesi gerektiğini, üretimin devamlılığı adına ilk yatırım harcama tutarının yüzde 20’si ile 30'u civarında bir idame yatırımı ihtiyacı oluştuğunu ifade etti.

Prof. Dr. Kırman, "Altı numaralı düzcam fırınımız nisanda, beş numaralı düzcam fırınımız ise haziranda soğuk tamire alınmak üzere durdurulmuştu. Soğuk tamirde olan altı numaralı fırınımızın yenilenmiş olarak Şubat 2021'de devreye almayı öngörüyoruz. Soğuk onarımlarımın yanı sıra makina donanım modernizasyonu gibi nedenlerle sistematik idame yatırımı ihtiyacı doğuyor. Bu bağlamda 2020'nin Ocak-Eylül döneminde 1,1 milyar TL civarında bir yatırım harcaması gerçekleştirdik." şeklinde konuştu.

Sürdürülebilir büyüme hedefleri doğrultusundaki yatırımlarıyla gerek Türkiye ekonomisine katkı sağlamaya gerekse tüm paydaşları için değer yaratmaya devam ettiklerini dile getiren Prof. Dr. Kırman,  önümüzdeki dönemde şirketlerine değer katacağına inandıkları yeni iş alanlarındaki fırsatları da değerlendireceklerini sözlerine ekledi.