Simtekno Endüstriyel Ürünler’in 5. Robot Yatırımları Zirvesi ve Sergisi’nde de ziyaretçilerine sergilediği ve tanıttığı Photoneo 3D Tarayıcı - Bin Picking uygulaması, robotları akıllı hale getiriyor.    

Görüntü işleme ve ölçüm ile bin picking uygulamalarına odaklanan firma, uygulama sayesinde robotların hareket alanını genişletiyor.

Simtekno Görüntü İşleme ve Ölçüm Ürün Grup Müdürü Volkan Servi ürün ve uygulama ile ilgili şu bilgileri paylaştı: “Photoneo marka üç boyutlu kamerası var. Bilhassa bin picking uygulamalarında tercih edilen kamera, kasa içerisinde dağınık bir halde duran parçaların koordinatlarının robota gönderilmesi için kullanılıyor. Bu tekrarlanan bir işlem olabilir ya da operatör tarafından hatta beslenen bir ürün olabilir. Operatör yerine robot konumlandırılıyor. Robot, parçanın koordinatını bilebiliyor veya konumlandırıp alabiliyor olması gerekiyor. Bu sayede parçaların dizilmesi fikstürlenmesi gerekmiyor. Robot üründen aldığı koordinat bilgilerine göre kasadaki parçayı alıp, sonraki işlemine kolaylıkla devam edebiliyor.” 

Uygulamanın bu tarz bir prosese sahip bütün sektörler için uygun olduğunu dile getiren Servi, ancak otomotiv ana ve yan sanayi ile beyaz eşya sektörlerinde ağırlıklı olarak kullanıldığını söyledi.

“ZAMAN VE İŞ GÜCÜ TASARRUFU SAĞLIYOR”

Servi, ürünün zaman ve iş gücü tasarrufu sağlamasının yanı sıra şu noktalarda devreye girdiğini söyledi: “Ağır malzemelerin robot tarafından kaldırılması isteniyor. Fakat parçanın da konumu her zaman sabit bir yerde olmadığı anlarda devreye giriyor.”  

Servi, firma olarak son yıllarda robotların üç boyutlu olarak ürün ve ortamları görmesi ve bu veriye göre robotun hareketlerini yönlendirmesi konusunda yatırım yaptıklarını sözlerine ekledi.

Robotik uygulamalarda robot firmalarıyla, entegratörler ya da son kullanıcı tarafından doğrudan uygulama yapabilen Simtekno, ayrıca robot kurulumu yapacak, uygulamayı gerçekleştirecek ekibe robota yardımcı ekipmanları olan ürünleriyle teknik destek hizmeti veriyor.