Fanuc'un Türkiye'de 250 bin avro bütçeyle kurduğu ve ilgiyle karşılanan Tamir Merkezi, bugüne kadar birçok robot motoru, sürücüsü ve pendant tamiri gerçekleştirdi.

Yaklaşık 500 metrekareden oluşan alanında Avrupa'daki Tamir Merkezi ile aynı konseptte oluşturulan Merkez, CNC makinalarda bulunan servo motor, sürücü, ana kart ürünlerinin yanı sıra Fanuc robotlarında mevcut servo motor, sürücü, ana kart, el kumandası gibi ürünlerin tamir hizmeti sunuluyor.  

Pandemi sürecinde müşterilerine ekonomik çözümlerle üretimlerine katkılar sağladıklarını ifade eden Fanuc Genel Müdürü Teoman Alper Yiğit, bilhassa otomotiv ana ve yan sanayi, seri imalat ve medikal gibi sektörlerdeki şirketlerden talep aldıklarını ve başvuruların en fazla servo motor, robot el kumandası, sürücü ve sürücü kartları ile NC kartlarının tamiri/yenilenmesi konularında olduğunu belirtti.

"YAKINDA SPİNDLE MOTOR TAMİR HİZMETİ DE SUNACAĞIZ"

Covid-19 döneminde fabrika otomasyonu ve robot yatırımlarının öneminin daha da anlaşıldığının altını çizen Yiğit, söz konusu kritik dönemde birlikte yürüdükleri CNC satıcı firmaları ve robot entegratörleri başta olmak üzere, partner olarak tanımladıkları müşterilerine hizmet verdiklerini söyledi.

Merkezlerinde Fanuc robotlarındaki mevcut servo motor, sürücü, ana kart, el kumandasının yanı sıra  CNC makinalarda bulunan servo motor, sürücü ve ana kart ürünlerinin tamirini gerçekleştirdiklerini aktaran Yiğit, "Başvurular en fazla Servo Motor, Robot El Kumandası, Sürücü ve Sürücü kartları ile NC kartlarının tamiri konularında oldu. Yakın zamanda, CNC işleme yapan makinelerde kullanılan spindle motorlara da tamir hizmeti vermeye başlayacağız." dedi.

"YENİ TAMİR MERKEZİMİZ 5 KAT BÜYÜK OLACAK"

Uzun yıllardan beri sorun çıkarmadan çalışan ürünlerinin daha uzun ve sorunsuz çalışmaları amacıyla Merkezlerinde yenileyerek üretime kazandırdıklarını vurgulayan Yiğit, "2022 yılının ortasında faaliyete geçmesini hedeflediğimiz yeni merkez binamızda yer alacak ve mevcut Tamir Merkezi’nin 5 katı büyüklüğünde olacak yeni Tamir Merkezimiz ile çok daha fazla müşterimize ulaşmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.