Stäubli robotları gıda endüstrisinde referans noktasıdır. Stäubli robotları en hassas gıda üretim ortamlarında temizlik, süreklilik ve yüksek performans sağlayarak çalışır.

Dolayısıyla kullanıcılar çoğunlukla hijyen gereksinimlerinin ambalajlanmamış gıdaların işlenmesinden çok daha az sıkı olduğu ikincil paketlemede bile Stäubli'nin robotik çözümlerini tercih ediyorlar.

Bunun en iyi örneği Çek Cumhuriyeti'nde Prag'ın 100 mil doğusundaki Choceň kasabasındaki Choceňská mlékárna firmasıdır. Choceňská mlékárna peynir, yoğurt ve lor peyniri alanında lider bir markadır.

Yaklaşık 90 yıl önce kurulan şirket, en yüksek kalite standartlarına kendini adamış. Bu sebeple da yüksek hacimli otomasyon ve daha güvenilir bir üretim yoluna karar vermiştir.

Choceňská mlékárna, Teknik Direktörü Josef Brokeš, Çek’lerin tipik favori süt ürününü saatte 20 bin kap ile ambalajlamak için yeni bir hattın tasarım ve uygulamasına ait düşünceyi şöyle açıklıyor: “Daha ucuz çözümler mevcut olmasına rağmen, tüm hattı Stäubli ekipmanları ile donatmaya karar verdik. Stäubli bizim için gıda üretiminde standardı belirliyor.”

Şirket, TMT'yi projesinin planlama ve uygulanması için görevlendirdi.

Tanınmış sistem entegratörü Chrudim yakınındaki üretim tesisindeki tüm sistemi arka arkaya topladı ve her istasyonu son ayrıntısına kadar test ederek optimize etti. Gerçek üretim durumundaki herhangi bir olası bozulma güvenilir bir şekilde engellenerek ilerlenmeliydi, çünkü üretim kaybı maliyetli sonuçlara yol açabilirdi.

Stäubli ile iletişime geçmemizin ardından başarılı ve rekor sürede Choceňská mlékárna hattına kurulum yapmaya başlandı.

Brokeš, “Teknik özellikler son derece zorluydu. Bu popüler ürünlerin sürekli tedarikini sürdürebilmek ve perakendecilerin taleplerini hızlı şekilde karşılayabilmek için, maksimum iki gün içinde üretime devam etme hedefi belirlenmişti. Tüm işi bir aydan daha kısa sürede kapatabildik. Devam eden tesis dönüşümü sırasında, bazı bölümler otomatikleştirilirken, diğerleri hala insan tarafından işletiliyordu.” ifadelerini kullanıyor.

MAKSİMUM ÜRETİM İÇİN TOPLAM ALTI ADET STÄUBLI ROBOT

Bugün, hattın ilk başlamasından bir yıldan fazla bir süre sonra, saatte 20 bin kap ile tam otomatik ambalajlama ve ahşap paletler ile istiflenmesi rutin hale geldi.

77 metrelik konveyör bandıyla komple bir sistem tarafından kontrol edilir. Hat boyunca dört adet Stäubli TS60 SCARA ve iki adet büyük Stäubli RX160 altı eksenli robot vardır.

SCARA'ların görevi, üretim aşamasından ayrılırken kapları bir konveyör banttan almak ve paralel bir konveyör bant üzerinde istasyondan geçen karton tepsilere zarar vermeden yüksek hızda yerleştirmektir. TS60'lar ilk önce vakum tutucularıyla üç kap alır, 180 derece döndürür ve daha sonra üç tane daha alır. Altı kap daha sonra kartona yerleştirilir. Bu işlem, karton 12 birim ihtiva edene kadar tekrarlanır; bu daha sonra konveyör bandı vasıtasıyla dört karton tepsinin üst üste istiflendiği bir sonraki istasyona taşınır.

STÄUBLİ RX160: GÜVENLİ, AKICI, HIZLI

Bu dört karton tepsi toplam 48 kap (ürün tipine bağlı olarak değişebilen bir sayı) içerir, şimdi ahşap paletlere yerleştirildikleri bir istasyona ulaşır.

Bu zorlu görev, iki adet büyük altı eksenli RX160 tarafından gerçekleştirilir. Brokeš, bu zorluğun doğasını şöyle özetliyor: “Robotlar sadece yüksek hızda değil aynı zamanda çok güvenli çalışmak zorundalar. Her palet, altı adet dörtlü katman ve her katman altı kartondan oluşacak şekilde istiflenir. Bu, palet başına toplam bin 728 kap yapar.”

ROBOTLAR ESNEKLİK GETİRİYOR

Sistemin diğer bir önemli avantajı, farklı ürün tipleri arasında geçiş yapma zamanı geldiğinde belirginleşir.

Lezzetli tatlar, 150 ve 200 gram olmak üzere iki farklı kaplar halinde gelir.

Robotların esnekliği sayesinde, SCARA'lardaki tutucuların değiştirilmesi gerekse bile, değişim birkaç dakika içinde rahatlıkla gerçekleşebilir. Hızlı serbest bırakma sistemi, tutucu değişiminin tam anlamıyla bir bilek hareketiyle gerçekleştirilmesini sağlar.

Dünyadaki diğer birçok gıda üreticisi gibi, Choceňská mlékárna'daki üst yönetim, robotların performansından son derece memnun.

Brokeš, “Bu altı adet Stäubli robotu, artan üretim esnekliğine önemli bir katkıda bulundu. Sistemi farklı ürünlerle başa çıkmak için sıfırlamak hiç vakit kaybetmeden yapılabilir ve verimli otomasyon sayesinde hattın çıkışını sürekli artan talebe esnek bir şekilde uyarlayabiliriz.” diyor.