Makine İhracatçıları Birliği (MAİB) Başkanı Kutlu Karavelioğlu, robotik sektöründe Almanya ile gerçekleştirdikleri iş birliklerinden bahsederek, amaçlarının yurt dışındaki teknik referans ve bilgiyi Türkiye'ye kazandırmak olduğunu söyledi.

"ÜRETİM İÇİN HIZLI AKSİYON ALMAMIZ GEREKİYOR"

Başlıca müşterileri arasında ilk sırada gelen Almanya için yoğun bir faaliyet programı belirlediklerini kaydeden Karavelioğlu, "Tanınmış sektörel yayınlarla iş birliğimiz artarak devam edecek. Alman Mühendislik Birliği (VDMA) ve Alman Tedarik Zinciri Yönetimi ve Lojistik Derneği (BME) gibi işlerimizi doğrudan ilgilendiren sektörel örgütlerle temaslarımızı sıklaştıracağız." dedi.

Türkiye'nin Makinecileri markasıyla Almanya'da ilk kez sanal olarak düzenlenen 10. Robot ve Otomasyon Kongresi'ne destek oldukları bilgisini paylaşan Karavelioğlu, üretimde robotik çözümlerle ilgili Türkiye'nin hızlı aksiyon alması gerektiğinin altını çizdi.

Karavelioğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"ÖNEMLİ BİR KONUMA GELDİ"

"Robotik çözümler sadece iş verimliliği açısından değil, belli teknolojik uygulamaları sadece robotlar vasıtasıyla yapmak mümkün olduğu için de çok önemli bir konuma gelmiştir. Amacımız, bu konuda yurt dışında oluşan önemli teknik referans ve bilgiyi ülkemize kazandırmaktır."