Lincoln Electric Türkiye son olarak çift telli gazaltı kaynağı uygulaması HyperFill ile kaynak imalat sanayisinde devrim niteliğinde bir geliştirmeye imza atıyor.

HyperFill, yüksek metal yığma hızları ile çalışmaya olanak sağlıyor.

Patentli HyperFILL™ MIG kaynağı yöntemiyle kaynak banyosunun kararlılığından ve kaynak kalitesinden ödün vermeden mükemmel sonuçlar elde ediliyor.

Sadece bir güç ünitesi, bir tel besleme ünitesi ve bir kontakt memenin kullanıldığı bu iki telli yenilikçi tasarım herhangi bir ilave sistem ihtiyacına gerek duymadan ve operatör zorluğuna neden olmadan 8.2 kg/saat’in üstünde (robotik uygulamalarda 10.9 kg/saat) metal yığma hızı sağlayan geniş ve düzgün bir ark konisi oluşturuyor.

Tel kaynak makinası ve tek tel besleme ünitesi ile tek tel uygulamalarına göre yarı otomatik sistemlerde yüzde 54, robotik sistemlerde ise yüzde 85’e kadar verimlilik artışı elde edilebiliyor. 

HyperFill kaynak uygulaması ile geniş ve dengeli yayılmış bir ark konisi oluşuyor.

Bu sayede düzgün ve kararlı kaynak banyosu yüksek metal yığma hızları ile çalışırken proses kullanımını kolaylaştırıyor.

Metal yığma hızlarını tek telle gerçekleştirilen kaynak uygulamalarına göre belirgin oranda arttırır. HyperFill, ark kararlılığı sayesinde geniş kaynak banyolarının kolay kontrol edilmesine olanak sağlıyor.

Telin beslenmesinde sadece bir tel besleme ünitesi, tek torç ve bir kontakt meme kullanılıyor.