Farklı sektörlerde yıllarca üretimlerde çalışmış, prosesleri ve müşterinin taleplerini iyi bilen, anlayan ve yol gösteren yetkin bir ekibe sahip olduklarını söyleyen Rusya Simtek Industry Genel Müdürü Fikret Memege, “Müşterilerimizin proseslerinde emniyet kurallarına en üst seviyede tutarak robotik dönüşümü sağlayan, dijital dönüşümü gibi konularda önerilerle yol gösteren bir firma olmaktan mutluluk duyuyoruz.” dedi.

Robotlu üretim proseslerinde odaklandıkları noktanın doğru bir çözüm ortağı olmak şeklinde nitelendiren Memege, müşterilerine çözüm ortağı olarak verimli ve kullanımı kolay çözümler sunmayı ve söz konusu çözümleri sunmak için de endüstrideki yenilikleri yakından takip etmeleri gerektiğini dile getirdi. Memege, bu kapsamda VR sistemi yatırımı yaptıklarını, simülasyonlar ile destekledikleri sistemi projelerinde aktif olarak kullanmaya başladıklarını belirtti. Sistemin kendilerine projeleri imal etmeden üç boyutlu bir şekilde denetleme ve ön izleme fırsatı verdiğini kaydeden Memege, aynı zamanda müşterilerinin de yaptıkları yatırımı üç boyutlu olarak görme ve değerlendirme imkanı sağladığını bildirdi.

ROBOT OTOMASYON PROJE ÖRNEKLERİNİ ANLATACAK 

“Bizim amacımız potansiyel müşterilerimizin üretim proseslerini ücretsiz bir şekilde onlarla birlikte inceleyerek proseslerine robotik dönüşüm ve güvenlik otomasyonu çözümü sunmaktır” diyen Memege, ağırlıklı olarak otomotiv, beyaz eşya ve makina üretim sektörlerine hizmet sunduklarını, bunun yanında sağlık, gıda, kimya gibi farklı sektörlerde de projeler gerçekleştirdiklerini söyledi. Memege, Zirve’de ziyaretçilerine daha önce hayata geçirdikleri robot otomasyon proje örneklerini ve hatlar çalışırken projeyi yapabilmek adına nasıl çözümler ürettiklerini paylaşacaklarını dile getirdi. 

Memege, son olarak, “2019’daki Zirve’de yerli ve yabancı potansiyel birçok firma ile tanışıp projeler için görüşmeler yapmıştık. Ardından pandemi nedeniyle sektörde bir yavaşlama oldu. Şimdi yatırımların tekrar hareketlendiği dönemde yine yeni yerli ve yabancı potansiyel müşteri firmalarla tanışmak ve çalışmalarımızı paylaşmak istiyoruz. Son dönemde yurt dışında daha aktif olarak projeler yapmaya başladık. Sırbistan ve Makedonya’da bir firmamız, Rusya’da bir ofisimiz ve çalışanlarımızın olduğu yine ayrı bir firmamız ve Britanya bölgesinde de bir satış temsilcimiz var. Rusya, Fransa ve İrlanda’da projeler yapıyoruz. Bu çalışmaları böyle organizasyonlar sayesinde dünya üzerinde daha fazla ülkede ve firmada gerçekleştirmek istiyoruz.” dedi.