Elektriksel bağlantılar, sinyal, veri, güç dağıtım ve işlenmesi konularında endüstriyel ortamlarda sunduğu çözümler ile dikkat çeken Weidmüller, mini PLC U- Control 2000 ürünüyle küçük uygulamalarda kullanılan mevcut PLC’lere göre daha kompakt bir kullanım sunuyor. 4’üncü Robot Yatırımları Zirvesi’nde Mini PLC serisini anlatacak olan Weidmüller ayrıca 2019 yılında sektöre sunacakları yeni ürünleri de bir araya getirecek. Yeni dönem hedefleri ve gelişen robot teknolojisi konularını zirve öncesinde konuşmak amacıyla bir araya geldiğimiz Weidmüller Ülke Müdürü Birol Atay, hedefledikleri sektörler hakkında da bilgiler verdi.

UYGULAMALARA ÖZEL ÇÖZÜMLER SUNUYORUZ

Weidmüller, elektriksel bağlantılar, sinyal, veri, güç dağıtım ve işlenmesi konularında endüstriyel ortamlarda sunduğu çözümler ile sektöründe lider konuma sahip global bir  firmadır. Firmamız, genel merkezinin de bulunduğu Almanya/Detmold yerleşkesi ve üç kıtaya yayılan diğer fabrikalarında araştırma, geliştirme ve üretim faaliyetlerini yürütmekte olup, ürettiği elektronik ve elektriksel bağlantı ürünlerinin tüm dünya geneline satışını gerçekleştiriyor. Bunun yanı sıra Weidmüller uzmanlardan oluşturduğu teknik ağ yapısı ile uygulamaya özel çözümler üreten mühendislik hizmetlerini de müşterilerine sunuyor.

YAZILIM VE DONANIMLA BİRLİKTE KOMPLE ÇÖZÜM SUNUYORUZ

Çağın ihtiyaçları doğrultusunda daha kompleks sistemlerin yer aldığı endüstriyel otomasyon uygulamalarında müşterilerimizin talepleri yoğunlukla arıza sebepli duruş sürelerini kısaltan ve sistemlerine hakimiyeti arttıran haberleşme özelliği taşıyan komple sistem çözümlerdir. Otomasyon uygulamalarında en alt birimlere kadar modül parametrelerinin bir haberleşme topolojisi üzerinden SCADA sistemleri üzerine alınarak izlenebilmesi ve bu parametrelerin analiz edilerek olası hata veya arızaların önceden müdahale edilebilir hale gelmesi, verimlilik ve maliyetler açısından son kullanıcı ve proje firmalarına önemli avantajlar yaratmaktadır. Bu fırsatları ön görebilen ve geleceğin rekabet koşullarına kendilerini hazırlamak isteyen iş ortaklarımız, firmamızın enerji yönetimi, makine analitik çözümleri gibi hem yazılım hem de donanımın bir araya getirerek komple çözümler sunan hizmetlerimizden faydalanmakta ve talep etmektedir.

ENERJİ SEKTÖRÜNE DUYARSIZ KALMIYORUZ

Öncelikle gelecek ile ilgili bir değerlendirme yapacak olursak artık hayatımıza giren bir big data kavramı söz konusu. Otomasyon uygulamalarında tüm parametrelerin toplanması, bulut ortamına taşınması ve bu parametrelerin izlenerek analizi, akabinde gerekli iyileştirmelerin veya arıza öncesi gerekli müdahalelerin yapılması söz konusu. Şimdiye kadar endüstriyel bağlantılar konusunda faaliyet göstermekte olan biz ve benzeri firmalar haberleşme düzeyinde belirli bir katmana kadar çözümler sunmaktaydık. Endüstri 4.0 ile rekabet şartlarını sağlamak ve müşterilerimize komple çözümler sunmak adına gündemimizde uzun süredir bulut bağlantısı, server hizmeti ve müşterilerimizin makinalarının oluşturmuş olduğu parametrelerin takip edilerek olağan dışı durum tespiti akabinde işletmelerin yaşanacak sorunlar ile ilgili önceden uyarılması gibi aslında işin yazılım ve IT tarafını da kapsayan yeni teknoloji ürün ve hizmetlerimiz arasına girmiş bulunmakta. Endüstri 4.0 ve dijitalleşme kapsamı altında bir örnek vermek gerekirse özellikle konsantre olduğumuz yenilenebilir enerji uygulamalarından rüzgar santralleri için geliştirdiğimiz çözümümüzden bahsedebilirim. Bildiğiniz üzere kanatçıkları yerlerine sabitleyen vida somunları, mekanik hareket ve titreşim, değişken ortam sıcaklıkları ve bir takım çevresel faktörler sebebi ile zamanla yiv kaybına sebebiyet vermekte ve bu durum önceden kestirilemezse uzun servis sürelerine ve dolayısı ile yatırımcısına getireceği yüksek maddi kayıplara sebep olacaktır. Bu noktada Weidmüller olarak özel geliştirilen ve yiv kayıplarının kritik değere ulaşması durumunda yaşanabilecek herhangi bir duruşu önceden algılayıp bu bilgiyi bulut ortamına aktaran, sistemlerin güvenle çalışmasını takip edebileceğimiz Blade Control hizmeti somut bir örnek olacaktır.