B&R Endüstriyel Otomasyon, müşterilerinin ihtiyaçlarına esnek, teknolojik ve mümkün mertebe en ekonomik çözümleri sunarken, bilgi birikimlerini aktardığı ürünleriyle çalıştığı partnerlerinin makinalarına katma değer sunarak, kendi sektörlerinde rekabetçiliklerini korumalarını sağlıyor.

B&R Endüstriyel Otomasyon Satış Müdürü Ömer Yücel, 5. Robot Yatırımları Zirvesi ve Sergisi özelinde yaptığı açıklamada, “B&R çok uzun süreli partnerlikler yaparak işbirliklerini yıllarca sürdürüyor, B&R Türkiye olarak globalde kurulan yapıyı Türkiye pazarındaki makinacılara, fabrikalara yaymak istiyoruz” dedi.  

B&R’ın tüm ürünlerini entegre otomasyon teknolojisi üzerine kurduğunu söyleyen Yücel, “Entegre otomasyon, tüm makinanızı tek bir yerden kontrol etmenizi sağlıyor. Robot ve makina dediğimizde iki tane farklı yapı geliyor. B&R makina ile robotun arasındaki sınırları kaldıracak ve bu teknolojiyi sergileyecek. Biz robotu da bir nevi makinanın parçası nasıl olabilir? Robotu makinanın içinde nasıl kontrol edilebileceğimizi sergileyeceğiz. Müşteriler ve çözüm ortakları bir robot tarafına bir de makina tarafına yazılım yazıyor ve bunları haberleştirmeye çalışıyor. Bu da bir nevi arada bir sınır olması demek. İkisinin müsaitliğinin olabilmesi ve birbirini anlayabilmesi demek. Biz bu sınırı ortadan kaldırıp, robotu doğrudan kendi kontrolcümüze bağlayabildiğimiz için bedenimizin bir parçası gibi oluyor. Tek bir noktadan hem makinayı hem de robotu elimiz, kolumuz, bacağımız gibi oynatabiliyor, sınırları ortadan kaldırıyoruz” dedi. 

“Zirve’ye kontrolcülerimizi, IO‘larımızı, kameralarımızı, panellerimizi, motorlarımızı, servo sürücülerimizi getireceğiz” diyen Yücel, “Akıllı taşıma sistemlerimizi, akıllı konveyör sistemlerimizi sergileyeceğiz.  Akıllı konveyör sistemlerimiz ile robotlar tek bir makinada nasıl çalışabilir ve nasıl haberleşebilir, akıllı konveyör sistemleri ve robotun beraber nasıl çalışabileceğini gösteren güzel bir demo ile ziyaretçilerin karşısına çıkacağız” dedi. 

HER UYGULAMAYA UYGUN ÇÖZÜMLER

“Robotu standart bir ürün gibi kendi ürünümüze takabiliyoruz” diyen Yücel, “Müşterilerimizin ihtiyaçlarına göre her çeşit robotu, konveyör takibinde, paketleme sektöründe toplama uygulamasında, pick and place uygulamalarında kullanabiliyoruz.  Biz müşterilerin isteklerine göre şekil alabilen bir firmayız” dedi.