Sanayiye sunduğu mühendislik çözümleriyle tanınan Alp Mühendislik, lansmanını yaptığı Robot Şef ile şimdi de robot ve gıda-içecek sektörlerini bir araya getirdi.

Firma, dondurma çeşitleri, meyve suyu, limonata, kahve gibi sıcak ve soğuk içeceklerin yanı sıra kokteylleri ve alkollü içecekleri cobot’lar ile servis ederek yerli ve yabancı yatırımcılar için yeni bir iş kolu oluşturdu. 

COBOT’UNU FUARDA GÖRÜCÜYE ÇIKARDI

Alp Mühendislik markayı, 10-13 Ekim tarihlerinde İstanbul CNRExpo İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen “17. Bayim Olur musun Franchising ve Markalı Bayilik Fuarı”nda lansmanını yaptı ve ziyaretçilerine tanıttı.

Projede firmanın kolaboratif robotu Robotşef’ten hizmet almak isteyen müşteriler, dokunmatik ekrandaki dijital menüden yiyecek-içecek siparişlerini veriyor.

Cobot, kiosk şeklinde dizayn edilen standın arkasında siparişleri hazırladıktan sonra sunumunu yapıyor.

“FRANCHISE İLE BÜYÜYECEK”

Proses ekipmanlarının standart olmadığı ve yatırımcının ihtiyacına göre tasarlanabildiği projede, Boston merkezli Rethink Robotics tarafından geliştirilen Sawyer’ın yanı sıra Schunk’un gripper’ı ve İztek Pnömatik Otomasyon’un ekipmanları kullanıldı.  

Alp Mühendislik Genel Müdürü Emre Özmüş konuya ilişkin olarak, “Ailemizin yeni üyesi Robot Şef CNRExpo Fuarı’nda görücüye çıktı. Franchise ile büyüyecek yeni şefimize şimdiden başarılar diliyorum. Projede destek veren İztek Pnomatik, Schunk Group ve Rethink Robotics GmbH’ye teşekkür ederiz.” dedi.