Kullanıcıların firmanın tek kollu YuMi® kolaboratif robotu için herhangi bir özel eğitim almadan hızlı bir biçimde robot uygulama programları oluşturmasını sağlamak amacıyla tasarlanmış grafik programlama yöntemi olan yazılım, ilk kez robot kullanacakların otomasyonu uygulamalarındaki engellerini azaltıyor.

Yaklaşım Sihirbazı'nı kullanarak, kullanıcıların herhangi bir robot programlama dili hakkında önceden bilgi sahibi olmadan tek kollu YuMi robotunu programlamasına ve kullanmasına izin veriyor. 

Bir kullanıcı bu işlevleri FlexPendant'a sürükleyip bırakabiliyor, sonuçları hemen görebiliyor ve robotun eylemlerini saniyeler içinde ayarlayabiliyor.

ÜCRETSİZ EKLENTİ OLARAK SUNULACAK

Robotun kullanımını her zamankinden daha düzgün hale getiren yazılım, robot tarafından yürütülen ve çeşitli görevleri kapsayan temel fonksiyonlara sahip bulunuyor.

Sihirbaz, mart sonunda piyasaya sürüldükten sonra, tüm yeni tek kollu YuMi robotları için FlexPendant cihazında önceden yüklenmiş bir uygulama olarak kullanılabiliyor.

Yeni yazılım artık mevcut YuMi müşterileri için, RobotStudio aracılığıyla FlexPendant’a yüklenebilecek ücretsiz bir eklenti şeklinde de sunulacak.